Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Trafikingenjör

Arbetsuppgifter

Är du en engagerad person som brinner för trafikfrågor? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss där vi erbjuder varierande arbetsuppgifter inom trafikområdet. I din roll ingår bl.a. att svara för lokala trafikföreskrifter, trafikanordningsplaner och transportdispenser. Du ansvarar även för vägmärken, vägvisning och trafikjuridiska frågor samt bedömer bygglovsyttrande ur ett trafikperspektiv. I tjänsten ingår även att vara samordnande för frågor som rör upplåtelse av allmän platsmark. Vid behov kan du behöva bistå trafikhandläggaren i t.ex. ärenden gällande parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Att arbeta som Trafikingenjör är ett spännande och omväxlande arbete som innebär att du har mycket dialog med bl.a. allmänhet och näringsliv. Du är även förvaltningens kontaktperson mot andra förvaltningar, myndigheter, företag och massmedia. Arbetet innebär en hög grad av självständighet vilket medför att du har en god förmåga när det gäller att planera på kort och lång sikt och kan prioritera dina arbetsuppgifter utifrån behov. Tjänsten är placerad inom avdelningen Infrastruktur under enheten Trafik. Totalt består avdelningen av 26 medarbetare, varav 12 på Trafikenheten. Vi ser fram emot att få dig som kollega och du kommer att arbeta tillsammans med avdelningens övriga kompetenser samt gentemot vår Projekt-, Drift och Utvecklingsavdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom trafikområdet och har kunskap om trafiklagstiftningen. Det är meriterande om du har utbildning i Lokala trafikföreskrifter och Arbete på väg. För att lyckas i din roll bör du ha ett stort intresse och engagemang för trafikfrågor och ha lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom servicekänsla, samarbets- och kommunikationsförmåga. Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift är tillsammans med B-körkort ett krav.

Andra uppgifter

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ulf Holm
Telefon: 035-137701

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Magnus Eriksson
Telefon: 070-665 44 30
Namn: Ann-Charlotte Siivola
Telefon: 035-137609

Ansökan

Referensnummer: C29422 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-18

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fritidsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en trevlig stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, anlägger och underhåller kommunens gator, parkeringar, parker, idrotts- och fritidsanläggningar. Vi stödjer även föreningsverksamheten och olika intressegrupper.