Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Erica Månsson blir ny kulturchef

2012-05-08
Erica Månsson blir Halmstads kommuns nya kulturchef. Hon har mångårig erfarenhet som ledare inom kultursektorn och kommer närmast från arbetet som vd i Kulturparken Småland och länsmuseichef för Smålands museum.
- Erica Månsson har en bred erfarenhet av kulturverksamhet, en stor passion för kultur och en förmåga att entusiasmera. Därför föll valet på Erica som ny kulturchef, säger kommunchef Fredrik Geijer.

I augusti tillträder Erica Månsson den nya rollen som kulturchef. Hon arbetar för närvarande som länsmuseichef för Smålands museum samt vd för kulturarvsbolaget Kulturparken Småland. I uppdraget har hon bland annat skapat en gemensam organisationskultur för att stärka tre olika kulturinstitutioner. Under år 2012 blev Kulturparken Småland även utsedd till Årets museum i Sverige. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som kulturchef vid Landstinget Kronoberg och kulturansvarig vid Regionförbundet södra Småland.

- Min grundläggande drivkraft är att skapa något slags mervärde i samhället. Jag brinner för kultur och att utveckla verksamheter för att bland annat göra dem mera synliga och angelägna för medborgarna. Halmstad verkar vara en spännande kommun som satsar mycket på kultur, säger Erica Månsson.

Utveckla Halmstads kulturliv


I rollen som chef för kulturförvaltningen i Halmstad kommer Erica att leda och utveckla förvaltningens ansvar för bland annat folkbibliotek, fritidsgårdar, konst- och kulturverksamhet och Konsument Halmstad. I rollen ingår att verkställa politiskt fattade beslut, företräda och representera kommunen och kulturen samt aktivt delta i utvecklingen av Halmstad som ort.

- Jag bedömer att Erica med sin drivkraft, erfarenhet av såväl regionalt som internationellt arbete och breda kontaktnät inom kultursektorn blir en tillgång i utveckling av kommunens kulturliv, säger Karin Åhström, personalchef i Halmstads kommun.

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun