En utskrift från www.halmstad.se
Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Konstpromenader

Konst är ett naturligt inslag i Halmstads stadsbild. Du kan under en  konstpromenad med guide eller på egen hand uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.

Konstpromenader 2015

Zipper Park
17 juni kl. 17.30
Följ med på en guidad visning av Halmstads nyaste konstverk Zipper Park som är placerat på flera platser runt centrum. Konstnären Robert Hais håller själv i visningen. Visningen tar ca 1 timme, samling vid Halmstads Konsthall.

Upplev den offentliga konsten ur ett queera perspektiv
27 maj kl. 17.30
30 maj kl. 13.45
2 september kl. 17.30
En konstpromenad där andra historier berättas genom den offentliga konsten. Sten, brons, betong och keramik vittnar om olika sätt att leva, idag och genom århundradena. I visningen tittar vi bl.a. på Picassos ”kvinnohuvud”, ”Klaras fåtölj” av Kamil A Lukaszewicz och ”Drottning Kristina” av Thomas Frisk. Visningen tar ca 1 timme, samling och avslut vid Halmstads Konsthall. 

Konst på cykel
8 juli kl. 17.30
5 augusti kl. 17.30
Ta med dig cykeln så tar vi en lite vidare sväng bland konstverken i Halmstad!
Vi börjar utanför Halmstads Konsthall och avslutar vid "Nollan" och dess nya placering i Slottsdammen. Rundan tar drygt en timme, egen cykel krävs, tempot anpassas efter gruppen.     

Konst i centrum
15 juli kl. 17.30
29 juli kl. 17.30
12 augusti kl. 17.30
I centrala Halmstad har vi både nya och gamla konstverk. Under en timme tittar vi på de mest kända, och uppmärksammar några "doldisar". Visningen tar ca 1 timme, samling vid Halmstads Konsthall.              

I Halmstadgruppens fotspår
24 juni kl. 17.30
26 augusti kl. 17.30
Är du nyfiken på var Halmstadgruppen hade sina ateljéer och vilka avtryck de har satt i Halmstad? Följ med på en konstpromenad där vi följer i deras fotspår och får veta mer om de sex männens utveckling till konstnärer. Visningen tar ca 1 timme, samling vid Halmstads Konsthall.


Konstkarta för barn

Konstpromenad på egen hand med konstkarta

Upptäck Halmstads fantastiska konst på egen hand. Det finns kartor både för vuxna och barn, på flera språk. Ladda ner kartor till höger under relaterat material, eller hämta ett tryckt exemplar på Turistbyrån.


Konstpromenad på egen hand med mobilen

Surfa in på www.halmstad.se/konst för att läsa mer om konsten i din mobil


Sidansvarig: Karin Ekdahl
Sidan uppdaterad: 2015-11-18

http://www.halmstad.se/upplevagora/konstochmuseer/konstpromenader.3370.html