En utskrift från www.halmstad.se
Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Konstpromenader

Konst är ett naturligt inslag Halmstads stadsbild. Du kan under en  konstpromenad med guide eller på egen hand uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.

 

  • kräver ingen föranmälan, men kom i god tid
  • Gratis

Onsdag 20 augusti kl. 17.30

Konstpromenad: Söndrumsskolan

I augusti är det ett år sedan den nya Söndrumsskolan invigdes. För att fira detta håller vi en offentlig visning där vi berättar mer om skolan och om det uppmärksammade graffitiverket Vad vi vill. Under några hektiska veckor 2013 växte konstverket fram på skolans elevskåp. Ett tjugotal konstnärer, från Sverige och övriga delar av världen, förvandlade skolans skåp till ett 180 kvm stort konstverk. Resultatet är ett enormt collage, ett myller av färg och form som tillsammans bildar en sprakande helhet. Samling vid skolans entré. 

Lördag 30 augusti kl. 10:30
Konstpromenad för barnfamiljer på stadens dag

På stadens dag den 30 augusti kan du följa med på en konstpromenad i kottens fotspår! En igelkott har försvunnit från en tavla, och vem vet bättre var den kan ha tagit vägen än de många skulpturer som står på stan och spanar dygnet runt? På ett lekfullt sätt utforskar vi konsten i Halmstad. Passar ca 4-8 år.
Visningen börjar vid Rådhusets trappa. Ca 1 timme, gratis, begränsat antal platser.

Lördag 6 september

Kulturnatt!

Under kulturnatten uppmärksammar vi konsten på stan lite extra. Det blir Kottepromenader för barn 4-6 år, baserade på barnboken Kotten som försvann. Tillsammans ger vi oss ut och försöker spåra upp en igelkott som försvunnit ur en tavla. Du kan även följa med på en ljus konstpromenad i mörkret, då vissa av Halmstads konstverk är extra fina i mörker!

För tider och närmare program se kulturnattens webb.


Konstkarta för barn

Konstpromenad på egen hand med konstkarta

Upptäck Halmstads fantastiska konst på egen hand. Det finns kartor både för vuxna och barn, på flera språk. Ladda ner kartor till höger under relaterat material, eller hämta ett tryckt exemplar på Turistbyrån.


Konstpromenad på egen hand med mobilen

Ladda ner vår kostnadsfria app för smartphones (Apple och Android) om den offentliga konsten i Halmstad och använd din mobiltelefon som guide.

1. Öppna Google Play/iPhone App Store
2. Sök efter "OnSpotStory"
3. Ladda ner/installera appen
4. Öppna appen och sök på "Konst i Halmstad"
5. Lyssna på guiden

Sidansvarig: Karin Ekdahl
Sidan uppdaterad: 2014-08-18

http://www.halmstad.se/upplevagora/konstochmuseer/konstpromenader.3370.html

Kontakt
Personal konstenheten

mjellby.konstmuseum@halmstad.se
035-13 71 95 (kl. 12-17)