Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Konstpromenader

Konst är ett naturligt inslag i Halmstads stadsbild. Du kan under en  konstpromenad med guide eller på egen hand uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.

 

  • kräver ingen föranmälan, men kom i god tid
  • Gratis

Lördag 6 september kl. 16:00

Konstpromenad för barn!

Under Kulturnatten kan du följa med på konstpromenad i kottens fotspår! Tillsammans ger vi oss ut och försöker spåra upp en igelkott som försvunnit ur en tavla. På ett lekfullt sätt tittar vi på några av skulpturerna i stan. Passar barn 4-8 år. Visningen börjar vid Halmstads Konsthall och tar ca 1 timme.

Lördag 6 september kl. 20:30

Ljus konstpromenad i mörkret

​Några av Halmstads offentliga konstverk är extra fina på kvällen! Följ med på en guidad tur av Halmstads upplysta konst under Kulturnatten! Visningen börjar vid Halmstads Konsthall och tar ca 1 timme.

För fullständigt program för Kulturnatten se kulturnattens webb.

Onsdag 1 oktober kl. 17.30
Sofiebergs äldreboende

På fasaden till Sofiebergs äldreboende glittrar ett stort mosaikkonstverk föreställande fyra välkända växter, en för varje årstid. Följ med på en visning där vi berättar mer om tankarna bakom konsten, arkitekturen och verksamheten. Samling utanför huvudentrén.

Onsdag 19 nov kl. 17.30
Åledsskola

I skolans entré har konstnären Anna Persson skapa ett lekfullt konstverk inspirerat av skolan och det omgivande landskapet. Samling utanför huvudentrén.


Konstkarta för barn

Konstpromenad på egen hand med konstkarta

Upptäck Halmstads fantastiska konst på egen hand. Det finns kartor både för vuxna och barn, på flera språk. Ladda ner kartor till höger under relaterat material, eller hämta ett tryckt exemplar på Turistbyrån.


Konstpromenad på egen hand med mobilen

Ladda ner vår kostnadsfria app för smartphones (Apple och Android) om den offentliga konsten i Halmstad och använd din mobiltelefon som guide.

1. Öppna Google Play/iPhone App Store
2. Sök efter "OnSpotStory"
3. Ladda ner/installera appen
4. Öppna appen och sök på "Konst i Halmstad"
5. Lyssna på guiden

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-09-02

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun