Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Under våren var det konstpromenad på Halmstads Teater. Foto: Mattias Johansson

Konstpromenader

Konst är ett naturligt inslag Halmstads stadsbild. Du kan under en  konstpromenad med guide eller på egen hand uppleva skulpturer och andra offentliga konstverk i centrala Halmstad, exempelvis verk av Pablo Picasso, Carl Milles, Lena Cronqvist och Fredrik Wretman.

 

  • kräver ingen föranmälan, men kom i god tid
  • Gratis


Lördag 24 maj kl. 14.00
Konstpromenad: Nytt i stan

Flera nya konstverk har tillkommit de senaste åren. På Halmstadgillet (24 maj kl. 13.00) invigs det allra senaste tillskottet, en donation av det ikoniska verket Non Violence av Carl Fredrik Reuterswärd. Efter invigningen tar vi en entimmespromenad runt Halmstads nya och nyplacerade konstverk. Samling vid Non Violence, korsningen Brogatan/Hantverkargatan. 

Onsdag 7 juli & 23 juli kl. 17.30

Konstpromenad: Konst i centrum

I centrala Halmstad har vi både nya och gamla konstverk, vissa är stora och andra är små. Under en timme tittar vi på de mest kända, och uppmärksammar några ”doldisar” lite extra.

Samling vid Halmstads Konsthall i Stadsbiblioteket.  

Onsdag 16 juli kl. 17.30

Konst per cykel

Ta med dig cykeln så tar vi en lite vidare sväng bland konstverken i Halmstad! Vi börjar, utanför Halmstads Konsthall/Stadsbiblioteket, och avslutar vid ”Nollan” och dess nya placering i Slottsdammen. Rundan tar drygt en timme, egen cykel krävs, och tempot anpassas efter gruppen.

Torsdag 14 augusti kl. 18.30

Konstpromenad: Den offentliga konsten i Halmstad - Strategier och vård av ett publikt kulturarv. 

Samtal mellan Karolina Peterson, chef för konstenheten och Lovisa Nilsson, intendent för offentlig konst i Halmstads kommun. Samling vid Norre Port. 

Onsdag 20 augusti kl. 17.30

Konstpromenad: Söndrumsskolan

I augusti är det ett år sedan den nya Söndrumsskolan invigdes. För att fira detta håller vi en offentlig visning där vi berättar mer om skolan och om det uppmärksammade graffitiverket Vad vi vill. Under några hektiska veckor 2013 växte konstverket fram på skolans elevskåp. Ett tjugotal konstnärer, från Sverige och övriga delar av världen, förvandlade skolans skåp till ett 180 kvm stort konstverk. Resultatet är ett enormt collage, ett myller av färg och form som tillsammans bildar en sprakande helhet. Samling vid skolans entré. 

Lördag 6 september

Kulturnatt!

Under kulturnatten uppmärksammar vi konsten på stan lite extra. Det blir Kottepromenader för barn 4-6 år, baserade på barnboken Kotten som försvann. Tillsammans ger vi oss ut och försöker spåra upp en igelkott som försvunnit ur en tavla. Du kan även följa med på en ljus konstpromenad i mörkret, då vissa av Halmstads konstverk är extra fina i mörker!

För tider och närmare program se kulturnattens webb.


Konstkarta för barn

Konstpromenad på egen hand med konstkarta

Upptäck Halmstads fantastiska konst på egen hand. Ladda ner kartor till höger under relaterat material, eller hämta ett tryckt exemplar på Turistbyrån.


Konstpromenad på egen hand med mobilen

Ladda ner vår kostnadsfria app för smartphones (Apple och Android) om den offentliga konsten i Halmstad och använd din mobiltelefon som guide.

1. Öppna Google Play/iPhone App Store
2. Sök efter "OnSpotStory"
3. Ladda ner/installera appen
4. Öppna appen och sök på "Konst i Halmstad"
5. Lyssna på guiden

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-04-10

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun