Utställningar på Halmstads Konsthall

Invigning med konstnären Tuija Lindström

Invigning av utställningen

Välkommen när vi inviger en ny utställning på öppningsdagen, onsdag, kl. 17.00-18.30. Vi bjuder på tilltugg och förfriskningar. Passa på och mingla med konstnären och ställ frågor. Alla är välkomna!

4 februari– 29 mars, 2015

Maria Friberg

Maria Friberg, en av Sveriges främsta konstnär inom foto och videoområdet, ställer ut sina samhällsspeglande verk gjorda under det senaste decenniet. Möt bland annat hennes senaste serie Days of eyes där det tekniska samhället vävs samman med naturen på ett mycket skickligt sätt. Som betraktare är det först svårt att uppfatta vad som hör till naturen och inte.Maria Friberg, ur serien Days of eyes

Maria Friberg, ur serien Days of eyes

8 april– 24 maj, 2015

Mikael Ericsson

Vad arbetar du med inför utställningen på Halmstads Konsthall i april?
Just nu samlar jag material till utställningen. Bland annat en del användbara grejer som jag har fått från vänner och bekanta: skottsäkert tyg, plankor, lera, skruvar, borr och plexiglas. Jag är som en ekorre som fyller ateljén inför vintern. En skulpterande ekorre. 

Mikael Ericsson

Foto: Julijana Nemeti

30 maj– 23 juni, 2015

Robert Hais- Zipper Park

Robert Hais, 2014 års Lars Johansson stipendiat, har jobbat med en konstinstallation i det offentliga rummet kallad Zipper Park. Installationen är utformad som en dragkedja och öppnar upp för den underliggande grönskan i stadsrummet. Med sin konst vill Robert Hais bidra till mer grönska i det offentliga rummet.


Robert Hais, Zipper Park

Robert Hais, Zipper Park

1 juli– 8 sept, 2015

Christian Pontus Andersson

I slutet av april kommer två verk av Christian P Andersson att installeras på Halmstad Arena. Båda verken handlar om kroppens perfektion. Gestalten Oh Lord drev en skönhetssalong där hon med järnhand kontrollerade sina klienter för att deras kroppar skulle uppnå fysisk fulländning. På Halmstads Konsthall kommer vi att få se en utställning intimt förknippad med konstnären själv och hans familj. Andersson har en känsla av att hela livet är en slags fantasi och genom att skruva till verkligheten vill han påvisa just det fenomenet.Christian P Andersson, Oh Lord

Christian P Andersson, Oh Lord

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-12-01

Dela med andra

Kontakt
HALMSTADS KONSTHALL

Öppettider:
mån-fre 10-18,
lör 11-16, sön 12-16
Visning av utställningen varje lördag och söndag kl. 13.00

Fri entré


Besöksadress: I Stadsbiblioteket
Axel Olsons gata 1


halmstadskonsthall@halmstad.se

035-13 94 44
Personal konstenheten
Annelie Tuveros
Intendent
annelie.tuveros@halmstad.se
0703-160344

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun