Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Konst och museer

I konststaden Halmstad behöver du inte gå långt för att möta konsten. Den finns på gatorna, på institutionerna och i ateljéerna. Välkommen att ta del av vårt rika konstliv!

Florence Hermansson, Laxen går upp, 2013

Florence Hermansson, Laxen går upp, 2013. Foto: Patrik Leonardsson

Konstkalendern

Se hela konstkalender

Konst i Halmstads kommun

Mjellby Konstmuseumlänk till annan webbplats visar, förutom Halmstadgruppen, utställningar med modernism och surrealism i fokus.

Halmstads Konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Hallands Konstmuseumlänk till annan webbplats har en stor konst- och kulturhistorisk samling och utställningsverksamhet. Här finns även Halmstadgruppen representerad.

Konst i det offentliga rummetLadda ner konstkartan härlänk till annan webbplats eller hämta på Turistbyrån, så kan du upptäcka konsten på egen hand. Håll också utkik efter våra populära konstpromenaderlänk till annan webbplats med olika teman. Du kan även gå på en virtuell konstrunda i Rådhusetlänk till annan webbplats.

För barn finns speciella kartor samt boken Kotten som försvann, av Hanna Norling och Hanna Hallén, om den offentliga konsten i Halmstad.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer med konsten i Halmstad? Gilla Mjellby Konstmuseums facebooksidalänk till annan webbplats och Halmstads Konsthalls facebooksidalänk till annan webbplats och följ vår konstblogglänk till annan webbplats.