Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Boka idrottsanläggningar

Via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du både se aktuellt bokningsläge och göra bokningsförfrågningar i de flesta av våra idrottsanläggningar.

Boka idrottsanläggning via webben

Via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du enkelt och smidigt boka tider i våra idrottsanläggningar när det passar dig. Här kan du se lediga tider samt göra en bokningsförfrågan för en ledig tid. När tiden är bokad för dig får du tillbaka en bokningsbekräftelse via e-post.

Ansök om personligt login
Du som ofta gör återkommande bokningar och bokningsändringar kan ansöka om ett personligt login till webbokningen. Då kan du själv hantera dina bokningar och slipper vänta på bokningsbekräftelse från oss. Skicka din ansökan om personligt webbokningslogin till annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Hämta passerkort, taggar och nycklar

Samtliga passerkort, taggar och nycklar till idrottsanläggningar hämtas ut i receptionen på Halmstad Arena under följande öppettider:

  • Måndagar kl. 15.00-19.00
  • Torsdagar kl. 15.00-19.00
Vi har ingen möjlighet att åka ut och öppna idrottshallar och gymnastiksalar.

Avgifter

Avgifter för hyra av våra idrottsanläggningar.PDF

Nolltaxa

För Halmstads kommuns föreningars barn- och ungdomsverksamhet (5-20 år) gäller så kallad nolltaxa i kommunala idrottsanläggningar. Det innebär att föreningen inte betalar någon avgift för de tider som nyttjas av föreningens barn och ungdomar. Nolltaxan gäller såväl träning som match/tävling. För att föreningen ska vara berättigad till nolltaxa krävs att föreningen har antagit en av oss godkänd ledarguide.

Policy för fördelning av tider

Fördelning av tider för träning och match/arrangemang på våra idrottsanläggningar görs utifrån en prioritetsordninglänk till annan webbplats som är tagen av teknik- och fritidsnämnden.

Avbokningsregler

Om du har bokat en tid i en idrottsanläggning men sedan inte nyttjar tiden och heller inte avbokar den senast tre dagar innan aktuellt tillfälle, faktureras du dubbel ordinarie avgift. 

Syftet med att avboka tider som inte används är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att använda våra anläggningar effektivt och därmed kunna bedriva en bra verksamhet.

Säsongsbokning

Idrotts- och fritidsenheten hjälper till med att hitta lämpliga föreningslokaler/anläggningar till idrotts- och fritidsföreningar som inte har egna lokaler. Hjälpen riktar sig i första hand till föreningar med bidragsberättigad barn-och ungdomsverksamhet. Ansökan om säsongsbokning av idrottsanläggningar görs via vår säsongsbokningsblankettPDF.  

Sista ansökningstider för:

  • Halmstad Arena Is 31/1
  • Naturgräs/konstgräs sommar 1/2
  • Idrottshallar/gymnastiksalar 1/4
  • Strömvallens isbana 1/4
  • Konstgräsplaner eftersäsong 1/9
  • Konstgräsplaner försäsong 1/11

Hyr en idrottsanläggning till lägre pris

Mellan kl 21.00-22.00 på vardagskvällar hyr vi ut idrottshallar, gymnastiksalar och Halmstad Arenas lilla isbana till föreningspris, oavsett om man hyr som förening, kompisgäng, företag eller privatperson. Föreningspris gäller även för idrottshallar, gymnastiksalar och ishallar mellan kl 8.00-9.00 på lördag- och söndagmorgnar (övriga tider gäller ordinarie priser). Prisexempel: 123-189 kr/tim. På webbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se och boka lediga tider.

Felanmälan

Om du som hyresgäst upptäcker fel och brister i våra idrottsanläggningar vill vi att du anmäler det till oss via vår felanmälan.

Vad ingår när jag hyr en idrottshall/gymnastiksal

När du hyr en idrottshall eller gymnastiksal ingår den utrustning som finns tillgänglig i hallen/salen. Undantaget är undervisningsmaterial som tillhör skolorna som finns inlåst i skolornas egna förråd. När du bokar, var tydlig med vad för verksamhet du ska ha i hallen/salen och vilken utrustning du behöver ha tillgång till.

Föreningsledarens ansvar för brandskydd

Både ägaren till en anläggning, men också den som hyr en lokal eller anläggning är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Även om ägaren bör vara den som övergripande ser till att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt, ska även den som använder anläggningen se till att verksamheten sker på ett säkert sätt. Ta därför reda på utrymningsvägar och se till att inte dessa blockeras, tänkt igenom hur en eventuell utrymning ska ske, ta reda på var släckutrustning finns och hur den fungerar - ta brandsäkerheten på allvar! Ta gärna hjälp av vår checklista för brandskyddPDF.