Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    
Fredrik Håkansson, HBTK

Foto: Mathias Johansson

Halmstad Hammers J18

Foto: Paul Baumann

HBK

Foto: Dan Karlsson

Boka idrottsanläggningar

På de allra flesta av våra kommunala idrottsanläggningar kan du både se och göra bokningsförfrågningar på lediga tider via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bokningsförfrågningar kan du göra både som förening, privatperson, företag.

Boka idrottsanläggning via webben

Via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du enkelt och smidigt boka tider i våra idrottsanläggningar när det passar dig. Här kan du se lediga tider samt skicka en bokningsförfrågan för en ledig tid. När tiden är bokad för dig får du tillbaka en bokningsbekräftelse via e-post.

Frågor om bokning av idrottsanläggningar skickas till annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Ansök om personligt login. Du som ofta gör återkommande bokningar och bokningsändringar för din förening kan ansöka om ett personligt login till webbokningen. Då kan du själv hantera dina bokningar och slipper vänta på bokningsbekräftelse från oss. Skicka din ansökan om personligt webbokningslogin till annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Hämta passerkort, taggar och nycklar

Samtliga passerkort, taggar och nycklar hämtas ut i receptionen på Halmstad Arena. Från och med den 4 januari 2016 kommer de nya utlämningsdagarna för passerkort, taggar och nycklar att vara :

  • Måndagar kl. 15.00-19.00 i Halmstad Arenas reception
  • Torsdagar kl. 15.00-19.00 i Halmstad Arenas reception

Vi har ingen möjlighet att åka ut och öppna idrottshallar och gymnastiksalar men om du som hyresgäst behöver kontakt med vaktmästare under kvällar och helger kan du nå Halmstad Arenas vaktmästare på tfn 035-15 27 55 mellan kl. 06.30-21.00 på vardagar och 06.30-18.00 på helger.

Säsongsbokning

Idrotts- och fritidsenheten hjälper till med att hitta lämpliga föreningslokaler/anläggningar till idrotts- och fritidsföreningar som inte har egna lokaler. Hjälpen riktar sig i första hand till föreningar med bidragsberättigad barn- och ungdomsverksamhet. Ansökan om säsongsbokning av idrottsanläggningar görs via vår säsongsbokningsblankettPDF.  

Hyr en idrottsanläggning till lägre pris

Mellan kl 21.00-22.00 på vardagskvällar hyr vi ut idrottshallar, gymnastiksalar och Halmstad Arenas lilla isbana till föreningspris, oavsett om man hyr som förening, kompisgäng, företag eller privatperson. Föreningspris gäller även för idrottshallar, gymnastiksalar och ishallar mellan kl 8.00-9.00 på lördag- och söndagmorgnar (övriga tider gäller ordinarie priser). Prisexempel: 125-193 kr/tim. På webbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se och boka lediga tider.

Avgifter

Olika idrottsanläggningar kostar olika mycket att hyra. Det är teknik- och fritidsnämnden som årligen beslutar vad det ska kosta att hyra en timme i de kommunala idrottsanläggningarna. Aktuella avgifter finns under relaterat material längts till höger på denn sida.

Nolltaxa

För barn- och ungdomsverksamhet (0-20 år) som sker i föreningsregi gäller så kallad 0-taxa (nolltaxa). Det innebär att föreningen inte betalar något för dessa timmar som de hyr i kommunala idrottsanläggningar.

Avbokningsregler

Om du har bokat en tid i en idrottsanläggning men sedan inte nyttjar tiden och heller inte avbokar den senast tre dagar innan aktuellt tillfälle, faktureras du dubbel ordinarie avgift. 

Syftet med att avboka tider som inte används är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att använda våra anläggningar effektivt och därmed kunna bedriva en bra verksamhet. Avbokning av tider görs enkelt via annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Föreningsledarens ansvar för brandskydd

Både ägaren till en anläggning, men också den som hyr en lokal eller anläggning är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Även om ägaren bör vara den som övergripande ser till att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt, ska även den som använder anläggningen se till att verksamheten sker på ett säkert sätt. Ta därför reda på utrymningsvägar och se till att inte dessa blockeras, tänkt igenom hur en eventuell utrymning ska ske, ta reda på var släckutrustning finns och hur den fungerar - ta brandsäkerheten på allvar! Ta gärna hjälp av vår checklista för brandskyddPDF.

HK Drott

Foto: Fröken Fokus

Halmstad Hammers damer

Foto: Paul Baumann

Gymnastik

Foto: Gert Karlsson

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun