En utskrift från www.halmstad.se

Peter Wahlbäck med konferencier Gun Bergström på Eldsjälsgalan 2014.

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Eldsjälsgalan 2015

För fjärde året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans hyllar och lyfter fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv.

Galan går av stapeln onsdagen den 18 februari 2015 i stora salongen på Halmstad Teater. Vi bjuder på underhållning, mingelmat samt en högtidlig prisutdelning där vi presenterar årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”, årets stjärnskott samt årets förening.

Kvällens program:

  • Kl. 18.00 - Insläpp, fördrink och mingelmat i Halmstads Teaters foajé för föreningsmedlemmar
  • Kl. 19.00 - Galashowen börjar
  • Ca kl. 20.30 - Slut

Artister klara för Eldsjälsgalan 2015

I år blir det underhållning av vitt skilda artister. På scen står den internationellt kända trollkonstnären Malin Nilsson, varietéartisten Thorsten Andreasson och de lokala stjärnorna Sara Beischer - författare och ståuppare - och artisten Niklas Musco, känd från "Idol".

Artister klara för Eldsjälsgalan 2015.

Anmälan för föreningsmedlemmar

Anmäl ditt deltagande vid galan senast den 31 januari via webbformuläret nedan. Galan är kostnadsfri för föreningsmedlemmar inom Halmstads kommuns föreningsliv. Om du har någon funktionsnedsättning, meddela oss så att vi kan tillmötesgå dina behov. Mingelmaten serveras i teaterfoajén.

Föreningsmedlemsbiljetterna hämtas ut på Halmstad Turistbyrå vid Lilla torg från och med den 2:e februari.
Typ av förening *

Biljetter till allmänheten

Återstående biljetter till Eldsjälsgalan säljs till allmänheten för 100 kr/st (50 kr/st med HP-kort) från och med den 2:e februari på Halmstad Turistbyrå. Antal biljetter är begränsade och först till kvarn gäller.

Nominera din eldsjäl

Till årets eldsjäl kan du nominera någon som ofta gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera kandidater från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

  • Årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”.
  • Årets stjärnskott
  • Årets förening

Årets stjänskott är en kategori där du kan nominera en ny eller ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, kanske genom en särskilt bra insats, ett extra gott arbete, en ny idé eller utvecklande av föreningen.

Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exeptionellt arbete utöver det vanliga under året som gått.

Nominera din kandidat via webbformuläret nedan senast den 31 januari. Obs, du kan endast nominera en person i en kategori i taget.


Nomineringen tillhör kategori: *
Multiple selection


Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel, någon form av mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Sidansvarig: Charlotte Svensson
Sidan uppdaterad: 2015-01-28

http://www.halmstad.se/upplevagora/stipendierochpriser/halmstadseldsjalar.6388.html

Kontakt
Arrangörer för Halmstads eldsjälar är:
Destination Halmstad,
Teknik- och fritidsförvaltningen,
Kulturförvaltningen,
Hallands Kulturförbund och
Hallands Idrottsförbund
i samarbete med Hallandsposten

Charlotte Svensson
Webbansvarig
charlotte.svensson@halmstad.se
Telefon: 035-13 70 00
Relaterat material
Relaterade länkar