Peter Wahlbäck med konferencier Gun Bergström på Eldsjälsgalan 2014.

Halmstads eldsjälar

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

"Halmstads eldsjälar" är ett initiativ för att hylla alla eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Eldsjälsgalan 2015

För fjärde året i rad bjuder vi in Halmstads föreningar när det är dags att hylla och lyfta fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv. Detta gör vi tillsammans på Halmstads Teater den 18 februari 2015 kl. 18.00-20.30.

Vi bjuder på underhållning, mingelmat samt en högtidlig prisutdelning där vi presenterar årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”, årets stjärnskott samt årets förening.

  • Kl. 18.00 - Insläpp och mingel i Halmstads Teaters foajé
  • Kl. 18.45 - Förflyttning till Figarosalen
  • Kl. 19.00 - Galashowen börjar
  • Kl. 20.30 - Slut

Anmälan

Anmälan till galan "Halmstads eldsjälar" görs via webbformuläret nedan och är kostnadsfri för föreningsmedlemmar inom Halmstads kommun. Sista anmälningsdag är den 31 januari. Glöm inte att ange eventuella funktionsnedsättningar. Föreningsbiljetterna hämtas ut på Halmstads Turistbyrå vid Lilla torg under perioden 4-18 februari.

Mellan den 1-18 februari säljs återstående biljetter till allmänheten (utan krav på föreningsmedlemskap) på Halmstads Turistbyrå för 50 kr/st (mingelmat ingår ej).

Antal biljetter är begränsat och först till kvarn gäller.Nominera din eldsjäl

Nominera din eldsjälv i någon av följande kategorier:

  • Årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”.
  • Årets stjärnskott
  • Årets förening

Till årets eldsjäl kan du nominera någon som ofta gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera kandidater från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

Årets stjänskott är en kategori där du kan nominera en ny eller ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, kanske genom ett särskilt bra arbete/insats, ny idé eller utvecklande av föreningen.

Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exeptionellt arbete utöver det vanliga under året som gått.

Nominera din kandidat via webbformuläret nedan senast den 31 januari. Obs, du kan endast nominera en person i en kategori i taget.


Nomineringen tillhör kategori: *
Multiple selection


Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar med en festlig kväll på Halmstads Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel, någon form av mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-10-02

Dela med andra

Kontakt
Arrangörer för Halmstads eldsjälar är:
Halmstad & Co
Teknik- och fritidsförvaltningen
Kulturförvaltningen
Hallands Kulturförbund
Hallands Idrottsförbund

Charlotte Svensson
Webbansvarig
charlotte.svensson@halmstad.se
Telefon: 035-13 70 00
Relaterade länkar

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun