Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 19.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Eldsjälsgalan 2015

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Eldsjälsgalan 2015

För fjärde året i rad bjöd Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans hyllade och lyfte fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått. Galan gick av stapeln onsdagen den 18 februari 2015 i stora salongen på Halmstad Teater.

Årets pristagare

Årets förening:
Eldsberga Gymnastikförening

Motivering: Priset för Årets Idrottsförening går till Eldsberga Gymnastikförening. Föreningen har under året ökat sitt medlemsantal från 200 till 350 medlemmar!. Man har fantastiskt engagerade barn- och vuxenledare som gör att verksamheten växer i alla delar. Med den nya idrottshallen har förutsättningarna ökat ytterligare för en fortsatt tillväxt. Till Eldsberga Gymnastikförening går alla och gympar med ett glatt leende!!

Årets stjärnskott:
Cecilia Kristensen, styrelseledamot i FUB Halmstad

Motivering: Cecilia har ett brinnande intresse för att alla ska ha samma värdighet och rättigheter trots svårigheter och handikapp och hon är en drivande kraft i föreningens föryngringsprocess.

Årets eldsjäl inom idrott:
Susanne Stenberg, lagledare och damordförande i Trönninge

Motivering: Priset för Årets Eldsjäl idrott går till Susanne Stenberg, Trönninge IF Susanne är en ledare utöver det vanliga. Framförallt är hon damsektionens hjärta och själ, men verkar också hela tiden för hela föreningens bästa. Susanne är spindeln i nätet, fixaren, bry-sig-om:aren, organisatören, planeraren, informatören, glädjespridaren, tryggheten, tränaren, lagledaren, sjukvårdaren och massören. Hon är en sann eldsjäl och förebild!

Årets eldsjäl inom kultur:
Charlotte Sikö Helin, Halmstads Kammarkör och Hallands Astronomiska Sällskap

Motivering: Charlotte är en drivande och inspirerande motor i Halmstad kammarkör. Kammarfysikensemblen - med sin blandning av professionella kammarmusiker och akademiker - är till stora delar Charlottes skapelse. Ordförande i Hallands Astronomiska sällskap, ansvarig för Vetenskapskonserter och Vetenskapscaféer i skilda ämnen, samt initiativtagare till och ordförande i den nystartade föreningen Science Safari. Charlotte är kort sagt en sprakande himlakropp på föreningshalmstads himmel. Hon är en sann eldsjäl.

Årets eldsjäl inom övrig förening:
Yen Rane, friviligledare i Röda Korset i Halmstad

Motivering: Yen är frivilligledare för flyktingguider i Halmstad sedan 2009 och jobbar oförtröttligt för att hjälpa flyktingar i detta integrationsprojekt. Hon intervjuar, utbildar, följer upp, arrangerar sammankomster och har ständigt nya förbättringsidéer. Allt för att hjälpa migranten att komma in i vårt samhälle, lära sig de sociala koderna och finna vänskap. Hon är en sann eldsjäl.

Medverkande under kvällen

Konfrencier: Gun Bergström
Kommunens representant: Carl Fredrik Graf

Artister:
Sara Beischer - berättelse
Charad - sång
Margot Remdha´s balettskola
Thorsten Andréassen, varité
Malin Nilsson - trollkonst
Niklas Musco - sång

Husbandet:
Hans-Inge Magnusson - kapellmästare och klaviatur
Hannes Olbers - slagverk
Mattias Carlsson - saxofon
Sebastian Nordström - bas

Regi: Ulf Andersson, Ljus: Jan Nilsson, Ljud: Macke Lundberg.

Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel, någon form av mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Arrangörer

I samarbete med:
Ljus & Dekor, Kontorstryck, Mobila Kocken, Breakout och Krönleins Bryggeri.

Relaterat material
Relaterade länkar

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun