Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Eldsjälsgalan 2015

För femte året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans hyllar och lyfter fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått. Årets gala går av stapeln tisdagen den 16 februari 2016 i stora salongen på Halmstad Teater. Vi bjuder på underhållning, mingelmat samt en högtidlig prisutdelning där vi presenterar årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”, årets stjärnskott samt årets förening.

Kvällens program:

  • Kl. 18.00 - Insläpp, fördrink och mingelmat i Halmstads Teaters foajé för föreningsmedlemmar.
  • Kl. 18.45 - Dörrarna till stora salongen öppnas och vi intar våra platser.
  • Kl. 19.00 - Galashowen börjar.
  • Ca Kl. 20.30 - Showen är slut.  

 

Biljetter

Galan för Halmstads eldsjälar är kostnadsfri för föreningsmedlemmar inom Halmstads kommuns föreningsliv. Föreningsbiljetter till galan bokas via Halmstads Turistbyrå (via telefon 035-12 02 00 eller besök) och hämtas ut på turistbyrån. Uppge vilken förening du tillhör vid biljettbokning.

Till allmänheten säljer vi biljetter till enbart galan för 100 kr/st (50 kr/st med HP-kort) och då ingår ej mingelmat. Biljetter till allmänheten köps via Halmstads Turistbyrå (telefon 035-12 02 00) eller via Ticnet (www.ticnet.se).

Både föreningsbiljetterna och biljetterna till allmänheten släpps den 2 november. Antalet platser är begränsade och först till kvarn gäller.

Nominera din eldsjäl

Till 2015 års eldsjäl kan du nominera någon som ofta gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera kandidater från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

  • Årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”.
  • Årets stjärnskott
  • Årets förening

Årets stjänskott är en kategori där du kan nominera en ny eller ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, kanske genom en särskilt bra insats, ett extra gott arbete, en ny idé eller utvecklande av föreningen.

Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exceptionellt arbete utöver det vanliga under året som gått.

Nominera din kandidat via webbformuläret nedan senast den 31 januari. Obs, kandidaten måste tillhöra en förening och du kan endast nominera en kandidat i en kategori i taget.

Juryn kontaktar vinnarna några dagar innan Eldsjälsgalan äger rum.


Nomineringen tillhör kategori: *
Multiple selection


Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel, någon form av mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Kriterier för urval av pristagare


Generellt syfte

Utdelning av priserna syftar till att hylla och lyfta fram föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl fritid som sin själ i det ideella arbetet. Inget pris delas ut postumt.

Juryn har också att över tid ta hänsyn till pristagarens genus, verksamhetsgenre och geografiska placering så inte detsamma premieras år efter år.

Årets eldsjäl inom "idrott", "kultur" respektive "övrigt"
Pris delas ut till en person inom tre olika kategorier. Vid urvalet läggs särskild vikt vid sådant oegennyttigt arbete som syftar till att stärka föreningslivet och underlätta för andra att delta i föreningens arbete, eller att utöva den verksamhet som föreningen ägnar sig åt.

Årets stjärnskott
Prisets syfte är att lyfta fram det nyfunna engagemanget. Vid urvalet läggs särskild vikt vid insatser som tillför nya arbetsformer eller på andra sätt gör verklighet av nya impulser till föreningen. Definitionen av nyfunnet är inte exakt. Det handlar om en bedömning där det kan handla om en ny medlem men även en person som varit medlem länge men som nyligen (de senaste året/åren) manifesterat ett stort engagemang.

Årets förening
Vid urvalet läggs särskild vikt vid en förening som det senaste året kraftigt utvecklat sin verksamhet. Det kan handla om att möjliggöra för fler att delta i verksamheten men det kan även handla om att föreningen gjort betydande avtryck i samhällslivet.

Arrangörer

I samarbete med:
Ljus & Dekor, Kontorstryck, Mobila Kocken, Breakout och Krönleins Bryggeri.