Under festivalen 2014. Foto Jens Norén

Internationella Gatuteaterfestivalen går till vintervila

Sommaren och vår festival är nu flera månader bakom oss. Festivalen blev en stor framgång och med vårt treåriga uppdrag från kulturförvaltningen i ryggen, går vi vidare mot nästa sommar.

Under september var undertecknad i Barcelona och medverkade vid workshop med Autopiste - ett europeiskt nätverk för circus och gatuartister, som erbjöd föreställningar såväl för gatan som för inomhusscenen i Halmstad. Arbete på båda nivåerna pågår och vi hoppas att under vintern kunna presentera fler intressanta artister och gästspel.

I början av oktober arrangerade vi Public - ett internationellt seminarium om konst och kultur i det offentliga rummet. Seminariet blev mycket lyckat och förutom en bred lokal och regional uppslutning hade vi gästar och talare från Malta, Spanien, Danmark, Finland, Frankrike samt viktiga nationella aktörer; Riksteatern, Kulturhuvudstaden Umeå, vårt eget nätverk i södra Sverige & Danmark.

Viktigt arbete som pågår mellan festivaler, föreställningar och andra spectacle.

Nu tar vi lite vintervila med den offentliga verksamheten och övergår till att skapa nya goda samarbeten, som i sin tur leder till en ny Int. Gatuteaterfestival i Halmstad i månadsskiftet juli/augusti 2015.

Ulf Andersson

Håll ut, njut av ljuset i mörkret och ta hand om varandra - vi ses på gatan!

/ULF A.

Konstnärlig ledare

Int.Gat.Fest./VTST
Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-10-10

Dela med andra

Kontakt
Ulf Andersson
Konstnärlig ledare
gatuteater@halmstad.se
+4670-57 42 112

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun