Fredrik Håkansson, HBTK

Foto: Mathias Johansson

Halmstad Hammers J18

Foto: Paul Baumann

HBK

Foto: Dan Karlsson

Boka idrottsanläggningar

På de flesta av våra kommunala idrottsanläggningar kan du både se och göra bokningsförfrågningar på lediga tider via vår webbokninglänk till annan webbplats. Bokningsförfrågningar kan du göra både som förening, privatperson, företag.

Boka idrottsanläggning via webben

Via webbokningenlänk till annan webbplats kan du se lediga tider samt skicka en bokningsförfrågan för en tid i någon av våra idrottsanläggningar. Då får du tillbaka en bokningsbekräftelse via e-post när tiden är bokad för dig.

Webbokningen gäller främst så kallade "strötider", det vill säga enstaka tider som bokas med kort varsel. Hyresgäster som ofta gör återkommande bokningar kan ansöka om ett personligt login för att själva kunna boka önskade tider. Ansökan skickas till annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Passerkort och nycklar

Passerkort, taggar och nycklar hämtas i receptionen på Halmstad Arena. Receptionen är öppen vardagar mellan kl. 09.00-17.00, med lunchstängt kl. 13.00-14.00.

Vi har ingen möjlighet att åka ut och öppna idrottshallar och gymnastiksalar men om du som hyresgäst behöver kontakt med vaktmästare under kvällar och helger kan du nå Halmstad Arenas vaktmästare på tfn 035-15 27 55 mellan kl. 06.30-21.00 på vardagar och 06.30-18.00 på helger.

Säsongsbokning

Idrotts- och fritidsenheten hjälper till med att hitta lämpliga föreningslokaler/anläggningar till idrotts- och fritidsföreningar som inte har egna lokaler. Hjälpen riktar sig i första hand till föreningar med bidragsberättigad barn- och ungdomsverksamhet. Ansökan om säsongsbokning av idrottsanläggningar görs via vår säsongsbokningsblankettPDF.  

Hyr en idrottsanläggning till lägre pris

Mellan kl 21.00-22.00 på vardagskvällar hyr vi ut idrottshallar, gymnastiksalar och Halmstad Arenas lilla isbana till föreningspris, oavsett om man hyr som förening, kompisgäng, företag eller privatperson. Föreningspris gäller även för idrottshallar, gymnastiksalar och ishallar mellan kl 8.00-9.00 på lördag- och söndagmorgnar (övriga tider gäller ordinarie priser). Prisexempel: 123-189 kr/tim. På webbokningen länk till annan webbplats kan du se och boka lediga tider.

Avgifter

Olika idrottsanläggningar kostar olika mycket att hyra. Det är teknik- och fritidsnämnden som årligen beslutar vad det ska kosta att hyra en timme i de kommunala idrottsanläggningarna. Aktuella avgifter finns under relaterat material längts till höger på denn sida.

Nolltaxa

För barn- och ungdomsverksamhet (0-20 år) som sker i föreningsregi gäller så kallad 0-taxa (nolltaxa). Det innebär att föreningen inte betalar något för dessa timmar som de hyr i kommunala idrottsanläggningar.

Avbokningsregler

Om du har bokat en tid i en idrottsanläggning men sedan inte nyttjar tiden och heller inte avbokar den senast tre dagar innan aktuellt tillfälle, faktureras du dubbel ordinarie avgift. 

Syftet med att avboka tider som inte används är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att använda våra anläggningar effektivt och därmed kunna bedriva en bra verksamhet. Avbokning av tider görs enkelt via e-post: annelie.lyden-bengtsson@halmstad.se.

Föreningsledarens ansvar för brandskydd

Både ägaren till en anläggning, men också den som hyr en lokal eller anläggning är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Även om ägaren bör vara den som övergripande ser till att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt, ska även den som använder anläggningen se till att verksamheten sker på ett säkert sätt. Ta därför reda på utrymningsvägar och se till att inte dessa blockeras, tänkt igenom hur en eventuell utrymning ska ske, ta reda på var släckutrustning finns och hur den fungerar - ta brandsäkerheten på allvar! Ta gärna hjälp av vår checklista för brandskyddPDF.

HK Drott

Foto: Fröken Fokus

Halmstad Hammers damer

Foto: Paul Baumann

Gymnastik

Foto: Gert Karlsson

Sidansvarig:

  • Ingen giltig användare vald.

Sidan uppdaterad: 2015-03-26

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun