Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Småbåtsplatser

Längs Nissans västra sida nedströms Slottsbron kan du hyra båtplatser för små och medelstora fritidsbåtar. Platser för mindre båtar finns längs Dragvägenskajen och för medelstora båtar finns platser vid Söderkaj. För större båtar som behöver ligga längs med kajen finns ett fåtal platser utmed pontonbryggan på Nissans östra sida.

Avgifter för båtplatser

Dragvägskajen

  • Bojförtöjningsplats: 1 591 kr/år plus 500 kr i mijöavgift
  • Y-bomsplats: 2 436 kr/år plus 500 kr i miljöavgift

Söderkaj

  • Y-bomsplatser inklusive el och vatten för båtar upp till 3,5 meters bredd: 3 778 kr/år plus 500 kr i mijlöavgift
  • Y-bomsplatser inklusive el och vatten för båtar mellan 3,5-4,5 meters bredd: 4 872 kr/år plus 500 kr i miljöavgift

Pontonbryggan

  • Längsliggande båtplatser utmed kajen: 378 kr/meter/år plus 500 kr i miljöavgift

*Miljöavgiftinnebär att en iläggning, en upptagning samt nyttjande av spolplatta vid Halmstads Segelsällskaps anläggning ingår. För i- och upptagning, kontakta Halmstads Segelsällskaplänk till annan webbplats.
*Alla avgifter inkl. moms

Dragvägskajen

Y-bomsplatser längs Dragvägskajen.

Dragvägskajen

Längs Dragvägskajen finns ca 150 båtplatser som hyrs ut till små och medelstora fritidsbåtar med en maxbredd av ca 2,8 m.

Inför säsongen 2016 har vi flyttat ett 20-tal y-bomsplatser som tidigare låg under almarna närmast Halmstad Slott längre söderut för att minska nedskräpningen från löv och fåglar. Utöver flytten har kajsträckan dessutom byggs ut med ett 10-tal nya y-bommar.

  • Båtplatser med y-bom. Det finns 65 platser med y-bom. För tillfället finns det ett par lediga platser. Om efterfrågan ökar och platserna tar slut upprättas en kölista.
  • Båtplatser med egen akterförtöjningsboj. Närmast slottsbron samt nedströms y-bommarna fram till Bogserbåtskajens träbrygga finns platser för förtöjning i brygga och med egen akterförtöjningsboj. Tillgången på dessa platser är för närvarande god.

Söderkaj

Söderkaj utgör det senaste tillskottet av kommunala båtplatser i Nissan. De 20 platserna utmed den drygt 90 meter långa kajen är utrustade med Y-bommar samt har tillgång till el och vatten. Båtplatserna vid Söderkaj är av två storlekar: en för båtar upp till 3,5 meters bredd och en för båtar mellan 3,5 och 4,5 meters bredd.

Efterfrågan på båtplatserna vid Söderkaj är större än tillgången, och det finns en kölista för båtplatserna.

Pontonbryggan

Pontonbryggan på Nissans östra sida är avsedd för båtar som är längre än sju meter och som behöver ligga längs med kaj. Eftersom efterfrågan på en plats utmed bryggan är mycket stor administreras platserna efter kölista.

För frågor om småbåtsplatser, kontakta Halmstad direkt på telefon 035-13 70 00.

Båtramp

Vid behov av båtramp kontakta Grötviks Segelsällskap, Skallkrokens Båtsällskap eller Halmstads Segelsällskap (se relaterade länkar till höger) för information om regler för att använda deras båtramper.

Halmstads sjömack - öppen för säsongen

Vid Stålverksgatan på Nissans östra kaj har vi en obemannad sjömack med kortbetalning. Vi tillhandahåller blankdiesel och blyfri 95-oktanig bensin.

Här finns också en mottagningsstation för toalettavfall från fritidsbåtar där man kan suga ur fritidsbåtens latrintankar.

Säsongsöppettider

Sjömacken är öppen för säsongen för tankning, men avloppstömningen är under reparation. Sjömacken har normalt säsongsöppet från april till oktober.

Sjömacken ägs av Halmstads kommun och drivs av teknik- och fritidsförvaltningens support, offentlig miljö.

Kontakt: 035-13 77 90