En utskrift från www.halmstad.se

Budget- och skuldrådgivning

Budget- och skuldrådgivning vänder sig till dig som behöver hjälp med dina ekonomiska problem. Rådgivningen är gratis och vi har tystnadsplikt.

Kontakta oss

Om du vill boka tid eller vill ställa frågor är du välkommen att kontakta oss. För att rådgivningen ska ge ett så bra resultat som möjligt krävs att du deltar aktivt och löser frågorna tillsammans med oss. Till första besöket är det bra att du tar med dig handlingar avseende dina inkomster och utgifter samt eventuella tillgångar och skulder.

Besökstid:

Drop-in tisdag kl. 13-16. Övrig tid enligt överenskommelse. 

Telefontid:

Måndag och tisdag kl. 10-12.

Skicka meddelande till oss:

Skicka en fråga eller ett meddelande till budget- och skuldrådgivningen.

Budgetrådgivning

Genom budgetrådgivning kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en hushållsbudget. Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något. Via konsumentverkets webbplats kan du göra en egen budgetkalkyl.länk till annan webbplats

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.  

Skuldsanering

Om du har en besvärlig skuldsituation kan du eventuellt bli beviljad skuldsanering. Det är kronofogden som beslutar om skuldsanering och vi kan hjälpa dig att göra ansökan samt vara ett stöd under skuldsaneringstiden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri. Läs mer om skuldsanering och kriterier för att få skuldsanering på kronofogdens webbplats.länk till annan webbplats

Sidansvarig:Johanna Wisjö
Sidan uppdaterad: 2015-03-04

http://www.halmstad.se/omsorgstod/ekonomiskhjalpochstod/budgetochskuldradgivning.315.html