Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 19.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    
Barn och ungdomar

Nova - för barn och tonåringar som har det jobbigt hemma

Lever du i en familj där föräldrarna

  • dricker för mycket eller tar droger
  • har psykiska problem

eller om

  • det finns våld i familjen

Då kan du komma till Novas grupper för barn och tonåringar.
 
I grupperna kan du träffa andra som har det ungefär på samma sätt som du själv. Du kan dela erfarenheter med andra och få nya idéer om hur man kan göra i olika situationer. Du kan få hjälp med att må bra i en familj där någon mår dåligt.

I grupperna pratar vi mycket om känslor. Vi pratar om att alla känslor är okej och om hur vi märker av och visar våra olika känslor. Både som barn och förälder kan du få lära dig mer om dina egna känslor och hur du hanterar dem.

Barngruppen är för åldrarna 7-12 år och för tonåringarna 13-18 år. Det finns också en föräldragrupp som träffas samtidigt som barngruppen. Grupperna träffas två timmar en gång i veckan under tolv veckor. Grupperna startar både på våren och hösten.
 
Både barn, ungdomar och föräldrar kan kontakta mottagningsenheten, 035-13 88 88. Du behöver inte gå via några andra verksamheter. Vårdnadshavaren/na ska godkänna att barnet eller tonåringen går i grupp. Föräldrar eller familjer är välkomna med eller utan barnen.
 
Vi som har grupperna registrerar ingen, för inga journaler och har tystnadsplikt. Grupperna är kostnadsfria och hålls i lokalerna på Stationsgatan 48 B.

Grupper

Inför varje termin finns det möjlighet att prova på i väntan-grupper. Vi erbjuder både tonårsgrupper, barngrupper och föräldragrupper. Kontakta Lisa eller Katarina för mer information!

Vad tycker deltagarna?

”Det bästa med Nova är att här känner jag mig som en människa”

Läs fler citat om vad deltagare sagt om Nova.

Har dina föräldrar skilt sig?

Om du har det jobbigt hemma för att dina föräldrar har separerat kan du också gå i grupp för att träffa andra som lever i en liknande situation. Skilda världar har grupper för barn mellan 7-12 år.

Är det något som inte är bra med hjälpen du fått av socialtjänsten?

Då kan du ringa Barn- och ungdomslinjen. Där får du prata med Inspektionen för vård och omsorg, IVO. De ska se till att socialtjänsten följer de lagar och regler som finns.

Barn- och ungdomslinjen: 020-120 06 06

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun