Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Byggnadsnämndens arkitekturpris

Byggnadsnämnden delar ut ett arkitekturpris varje år till ett byggnadsprojekt. Detta för att lyfta goda exempel på byggnader och offentliga miljöer i olika kategorier.

Tanken med arkitekturpriset är att uppmärksamma och lyfta fram nya spännande projekt i Halmstads kommun, att belöna dem som lagt ner det lilla extra på att få ett gott resultat. Genom priset hoppas byggnadsnämnden kunna visa på vad arkitektur kan vara i ett brett perspektiv. En förhoppning är också att inspirera allmänheten och väcka intresse för arkitektur och stadsbyggnadsfrågor.

Flera olika kriterier
När byggnadsnämnden väljer ut en vinnare letar man efter god arkitektur utifrån flera olika aspekter. Förslaget ska vara väl genomfört från idé till färdigt fungerande objekt. En bedömning görs utifrån ett helhetsperspektiv där vinnaren ska ha ett tilltalande formspråk där idé, rumsgestaltning, materialbehandling och detaljeringsgrad spelar in. Det är viktigt att nytillskottet tar hänsyn till och visar respekt för sitt omgivande sammanhang samtidigt som projektet på olika sätt gärna får vara nyskapande. För att ett projekt ska vara aktuellt för priset ska det ha färdigställts under innevarande eller föregående kalenderår.

Arkitekturpriset 2016

Du kan påverka vem som ska få byggnadsnämndens arkitekturpris 2016 genom att föreslå ett byggprojekt som du tycker är värt detta pris.

För att ett byggnadsobjekt ska kunna nomineras till arkitekturpriset är kravet är att projektet ska vara färdigställt under det senaste året och tagits i bruk senast den 1 maj 2016. Du kan nominera din favorit i webbformuläret nedan. Skicka in ditt förslag senast den 29 maj.

Förslagen kan vara av olika karaktär och storlek. Det kan vara ett renoveringsobjekt, ett nytt hus, en tillbyggnad eller en plats i det offentliga rummet. Allt är av intresse, stort som smått. Nämnden bedömer de arkitektoniska kvaliteterna när de utser en vinnare.

Årets vinnare kommer att offentliggöras på Stadens dag den 3 september.


Du kan även skicka in ett brev:
Byggnadskontoret, Box 153, 301 05 Halmstad.
Skriv ditt eget namn, vilken adress/fastighetsbeteckning, projektet/platsen har och motivera varför du vill att projektet/platsen ska få arkitekturpriset.