Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Företaget ”Yvonnes fotvård” har tillgänglighetsanpassat fastigheten med ramp, ringklocka vid tomtgränsen och dubbla dörrar för enklare passage. Man har utöver detta vidtagit en rad olika åtgärder för att göra verksamheten tillgänglig och trevlig för alla. Företaget belönas därför med kommunens pris som delas ut på den internationella funktionshinderdagen den 3 december.
–Yvonnes Fotvård, drivs av en mycket engagerad egenföretagare som på ett personligt sätt tar emot sina kunder och utför behandling med stor känslighet för kunden som person. Som kund erbjuds man ett trivsamt mottagande och gott bemötande. Ett väntrum i hemlik miljö där även omtanken om kundens eventuella medföljare får stort utrymme, säger juryns ordförande Suzanne Åkerlund (FP).

Priset ska gå till företagare i kommunen som har ansträngt sig för att utforma lokaler så att personer med eller utan funktionsnedsättning har möjlighet att vistas där. Även gott bemötande av gästerna ska vara ett av kriterierna för priset. Priset ska inte utgå till primär-, landstingskommunala eller statliga myndigheter. Priset ska delas ut på den Internationella funktionshinderdagen den 3 december.

– Priset uppmärksammar problematiken kring tillgänglighets- och bemötandefrågor. Att dela ut det på den internationella funktionshinderdagen känns helt rätt, säger kommunråd Suzanne Åkerlund (FP).

– Det är mycket glädjande att vi nu kan tilldela Yvonnes fotvård priset som väl uppfyller kriterierna för god tillgänglighet och har ett mycket gott bemötande. Det är vår förhoppning att priset ska leda till att fler inser värdet av att vår kommun ska vara tillgänglig för alla, säger Torbjörn Lagergren handikappkonsulent.

Tillgängligheten till fastigheten är god med ringklocka redan vid tomtgränsen för påkallande av uppmärksamhet, en bred och bekväm ramp leder till en altan varifrån man lätt träder in i behandlingslokal och väntrum som har dubbla ingångar, båda med god bredd. Här finns tv i väntrummet med bekväma sittmöjligheter och hemlik inredning, tillgänglig och anpassad toalett och möjlighet att låna rullator. Personligt stöd och service ges vid behov.

För mer information kontakta:


Suzanne Åkerlund, ordförande i kommunala handikapprådet, 035-13 73 65
Torbjörn Lagergren, handikappkonsulent, 035-13 86 36