Nyhetsarkiv

 • 2014-10-24
  Nya medborgare välkomnas i ceremoni
  Under fredagens kväll välkomnas 99 nya svenska medborgare i kommunens medborgarceremoni på Halmstad Arena. Det är sjätte året i rad som kommunen anordnar den uppskattade ceremonin på FN-dagen.
 • 2014-10-24
  Markanvisningsavtal Snöstorps IP, tomtpriser i Onsjö- ärenden på kommunfullmäktige 3 november
 • 2014-10-23
  Hela bibblan dansar latin flow
  Lördag 25/10 fylls Stadsbiblioteket åter med skön musik, dans och kreativitet. Vänta dig en rolig dag med värme och gemenskap, eget skapande och karnevalsstämning. Kanske får både barn och vuxna inspiration att dansa till latinamerikansk musik genom att vara publik eller prova på att dansa själv.
 • 2014-10-23
  De äldre i Halmstad är nöjda med äldreomsorgen!
  Det visar den senaste undersökning som Socialstyrelsen gjort bland rikets äldre. Det är andra året i rad som undersökningen genomförs.
 • 2014-10-22
  Nya utskottsledamöter valda- ett av ärendena på kommunstyrelsen 21 oktober
  I går sammanträdde de nyvalda kommunstyrelseledamöterna för första gången. Ledamöterna valde bland annat vilka som får uppdrag i kommunstyrelsens tre utskott – ledningsutskottet, samhällsbyggnadsutskottet och personalutskottet.
 • 2014-10-21
  Stentorpsskolan vann ”På egna ben”

  Klass 6B på Stentorpsskolan vann årets upplaga av ”På egna ben” och 5 000 kronor till klasskassan. Sammanlagt deltog 518 elever i Halmstad i poängjakten genom att gå, cykla eller åka kollektivt till skolan.

 • 2014-10-21
  Höstlovet ger möjligheter till aktivteter och kultur
  Halmstads kommun erbjuder barn och elever ett stort utbud av aktiviteter under höstlovet vecka 44.
 • 2014-10-21
  Lekplatsupprustning i Gullbrandstorp
  Under en månads tid kommer lekplatsen på Grangatan i Gullbrandstorp att genomgå förvandling.
 • 2014-10-20
  Skärpta antagningskrav för IB-utbildningen
  Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden (UAN) beslutade idag om ändrade antagningsbestämmelser för IB-(International Baccalaureate) utbildningen på Sannarpsgymnasiet. Detta för att ge eleverna ökade möjligheter att på ett tillfredställande sätt klara sin utbildning.
 • 2014-10-20
  Nyfiken på vilka som är nominerade till priser vid Galan för Halmstads näringsliv?
  Fredag den 31 oktober hyllas företagsamheten i kommunen vid den årliga
  Galan för Halmstads näringsliv. Sammanlagt delas elva olika priser ut.
  Arrangör för Galan är Halmstads Näringslivs AB.

 • 2014-10-20
  Röjning för biologisk mångfald i Åled
  På kommunens mark i Åled ska den biologiska mångfalden blomstra. I dag inleder Länsstyrelsen I Halland insatser för att återskapa Åleds grustäkt. Åtgärderna ska rädda det unika djur- och växtliv som finns i sand- och grusmarker. Maskiner kommer att användas för att röja träd och sly.

 • 2014-10-20
  Ernst Wigforss plats växer fram
  – invigning under julskyltningen

  Arbetet med att forma Halmstads nya torg fortsätter, och nu har den första Ernst Wigforss-kuben provbelysts. Det som återstår, förutom fler kuber, är trädplantering, bänkar och belysning. Vid invigningen kommer bland andra Bosse Ringholm att medverka.
 • 2014-10-20
  Trädfällningar påverkar trafiken
  De närmaste veckorna kommer trädfällning och påföljande återplantering att inverka på trafiken i Oskarström och på Syskonhamnsgatan i centrala Halmstad. Information finns uppsatt på platserna.

 • 2014-10-16
  Val av ordförande till fullmäktige och kommunstyrelsen- ärenden på kommunfullmäktiges agenda 15 oktober
  I går hade den nyvalda fullmäktigeförsamlingen sitt första sammanträde efter valet den 14 september. På mötet utsåg ledamöterna bland annat  kommunfullmäktiges presidium – de tre personer som ska leda kommunfullmäktiges arbete. Fullmäktige utsåg också ordförande, vice och 2:e vice ordförande samt ledamöter till kommunstyrelsen och dess utskott samt bestämde vilka personer som blir kommunråd under mandatperioden.
 • 2014-10-14
  "We all smile in the same language"
  Barnen och personalen på Jutarums förskola i Halmstad deltar sedan förra hösten i EU-projektet  ”We all smile in the same language” (Vi ler alla på samma språk). Tillsammans med deltagare från sju andra europeiska länder lär de känna andra kulturer, gör en internationell kokbok, lär varandras lekar och byter goda exempel kring matematikarbetet med mycket mera. Förra veckan besökte representanter från projektets andra deltagarländer Halmstad för att göra studiebesök och mötas. 
 • 2014-10-14
  Problem med kommunens telefoni
  På grund av tekniska problem går det för tillfället inte att ringa varken till kommunens växel eller direktnummer. Kommunens mobiltelefoner verkar beröras i mindre utsträckning. 
 • 2014-10-14
  Nya taxor för tillsyn- ett av ärendena på ledningsutskottet 14 oktober
  Lokalkontor för Svenska Migrationscentret. taxor, redovisning av arbete för ökat valdeltagande samt anvisningar för strategiskt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.
 • 2014-10-13
  Radhus på Sofieberg- ett av ärendena på samhällsbyggnadsutskottet 13 oktober
  Permanent restaurang vid Fisketorget, radhus på Sofieberg och detaljplan för förskola i Snöstorp. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.
 • 2014-10-13
  Minimässa med temat: Arbete - stöd - funktionsnedsättning
  Välkommen till minimässa på Arbetsförmedlingen i Halmstad
 • 2014-10-09
  Expert på Fylleåleden
  Melker Sjölin heter vinnaren efter tipspromenaden under Fylleåledens invigning. Närmare 100 personer besökte evenemanget och 68 personer gick tipspromenad.
 • 2014-10-08
  Gratis influensavaccinering!
  Under hösten 2014 erbjuds alla månadsanställda inom hemvårdsförvaltningen gratis influensavaccinering.
 • 2014-10-08
  Smil(e)-boken
  2010 startade SMIL(E), Skandinaviska Metoder för Innovativt Lärande Europa. Syftet har varit att främja intresset för teknik, matematik och naturvetenskap i skolan. Resultatet av projektet har sammanfattats i Smil(e)-boken.
 • 2014-10-07
  Filter renar dricksvatten i Halmstad
  Små mängder flamskyddsmedel har tidigare hittats i grundvattnet vid Mickedala vattenverk. Med anledning av Kalla Faktas reportage om påverkat dricksvatten vill Halmstads kommun åter poängtera att halterna är så låga att det inte är någon fara att dricka det kommunala vattnet.
 • 2014-10-07
  Val av kommunråd och kommunstyrelse
  - ärenden på kommunfullmäktige 15 oktober

  Fullmäktiges möte i oktober inleds med ledamöternas frågestund. På mötet kommer bland annat kommunråd, kommunstyrelse och kommunfullmäktiges ordförande att väljas.  
 • 2014-10-06
  Halmstad är årets breddidrottskommun
  Halmstads kommun vann kategorin Årets breddidrottskommun när tidningen Sport & affärer på måndagen presenterade sin ranking.
  – Vi är oerhört stolta över utmärkelsen. Priset visar att vi satsar på bredden och möjliggör för barn och ungdomar att vara aktiva på fritiden, säger kommunfullmäktiges ordförande Ann-Charlotte Westlund (M), som tog emot priset i Umeå på måndagskvällen.

 • 2014-10-06
  Europeiska dyslexiveckan 2014

  6-12 oktober är det dags för årets Europeiska dyslexivecka. Det uppmärksammar Halmstads stadsbibliotek genom att bjuda in alla, barn, ungdomar och vuxna, till två riktigt fullspäckade dagar fyllda med aktiviteter.

 • 2014-10-04
  Ombyggd läktare och fler toaletter på Örjans vall inför nästa säsong
  Fotbollssäsongen lider mot sitt slut och nu drar Halmstads kommun igång en ny fas av upprustningsarbetet av Örjans vall.
  – Under hösten kommer vi att utöka servicen för fotbollspubliken inför nästa säsong. Vi bygger om den västra läktaren, bygger fler toaletter och tre nya kiosker på området, säger kommunchef Fredrik Geijer.

 • 2014-10-03
  Framtiden är din - Getingeskolans dag för att inspirera eleverna inför deras yrkesval
  Torsdagen den andra oktober var det dags för sjätte årgången av yrkesmässan "Framtiden är din" på Getingeskolan. Mässan arrangeras av Getingeskolans elever i årskurs nio och ska inspirera eleverna inför deras yrkesval.
 • 2014-10-03
  Servicechef går vidare till nya utmaningar
  Efter cirka fem år som chef för servicekontoret går Roger Weman nu vidare mot nya utmaningar. Rekrytering av ny förvaltningschef inleds inom kort.
 • 2014-10-03
  Säsongsstart för allmänhetens åkning
  Nu är det dags att damma av skridskorna igen. Lördagen den 4 oktober drar allmänhetens åkning igång för säsongen i Halmstad Arena.
 • 2014-10-03
  Mottagning för masterstudenter vid Högskolan i Halmstad
  Måndagen den 6 oktober hålls en mottagning för 30 masterstudenter på Scandic Hotel Hallandia. Studenterna kommer från Shanghai Dianji University (SDJU), Kina och ska få en specialanpassad utbildning inom vindkraftsenergi och innovation på Högskolan i Halmstad under perioden 17 oktober till 17 november.
 • 2014-10-03
  Liveonsdagar - Nolltrefem satsar på after work
  Nolltrefem – Halmstads kulturhus för unga – kommer varje onsdag under hela hösten och vintern erbjuda after work med livemusik av Halmstads lokala unga musiker.
 • 2014-10-02
  Vattenverket i Getinge i drift igen
  Under onsdagen startades vattenverket i Getinge upp igen. Efter provtagning där det konstaterades att vattnet håller hög kvalitet, så skickas vattnet ut på ledningsnätet igen.

 • 2014-10-01
  Uppmärksamma anhörigdagen 2014!
  Enligt Riksrevisionen är det 1,3 miljoner anhöriga i Sverige som ger omsorg till en närstående. Den 6 oktober, kl. 18.00 i Immanuelskyrkan, strandgatan 20 bjuder Hemvårdsförvaltningen, Socialförvaltningen och Föreningen AnhörigVårdare i Halmstad på en föreläsning för att uppmärksamma nationella Anhörigdagen.
 • 2014-10-01
  Gratis träning för hemvårdsförvaltningens anställda
  Under oktober och november månad erbjuds hemvårdsförvaltningens månadsanställda åter igen gratis träning. Det är ett led i nämndens satsning på friska medarbetare.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-10-21

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun