Nyhetsarkiv

 • 2014-09-29
  Frösakullsskolans elever deltar i forskningsstudie
  Hälsoteknikcentrum på Högskolan i Halmstad samarbetar med Frösakullsskolans elever i ett projekt med målet att utveckla ett digitalt verktyg kring barns mat och måltider.
 • 2014-09-26
  Författaren till Great London Walks, Bosse Bjelvenstedt besöker Stadsbiblioteket
  Hör Bosse Bjelvenstedt prata om tillkomsten av sin senaste bok Skottland: Bästa rundturerna.
 • 2014-09-26
  Neurodag på Stadsbiblioteket

  Neurodagen är en varje år återkommande dag inom NHRlänk till annan webbplats (Neuroförbundet) i hela Sverige. Stadsbiblioteket uppmärksammar den 27 september hur det är att leva med en neurologisk sjukdom och/eller funktionsnedsättning.
 • 2014-09-26
  Studenter fick pris på fullmäktigemöte
  Fyra studenter från Högskolan i Halmstad fick ta emot pris för bästa examensarbete på höstens första möte med kommunfullmäktige.
 • 2014-09-26
  Provborrningar under Nissan vid Picassoparken
  Den 30 september och 1 oktober genomför vi provborrningar under Nissan vid Picassoparken, vilket gör att cykelbanan längs Strandgatan vid parken kommer att vara avstängd. Syftet är att testa om rör kan dras långt under Nissans botten, utan att det marina livet störs.
 • 2014-09-24
  Mer pengar för tillfälliga gymnasielokaler- ett av ärendena på KF 23/9
  Nuvarande kommunfullmäktiges sista möte inleddes med avvtackning av de ledamöter som inte ska fortsätta som förtroendevalda under nästa mandatperiod. Kommunfullmäktige delade också ut pris för bästa examensarbete. På mötet beslutade fullmäktige bland annat också om ett flertal detaljplaner, två motioner och plats för att bygga upp Hanson och Mörings lokaler som brann ned i hamnen 2012.
 • 2014-09-24
  Kom och vandra längs Fylleån
  Nu kan du vandra i en naturskön miljö hela vägen mellan Fyllebro och Brogård. Leden är färdig och invigs den 28 september kl. 13-15 med naturvandring, tipspromenad och fiskeinformation.
 • 2014-09-24
  Lekplatsen på Sofieberg öppnad
  Konstgräset är på plats och gungorna är upphängda. Nu öppnar lekplatsen på Sofieberg för alla leksugna barn. Upprustningen av lekplatsen är del av exploateringen i området, och fokus har varit på tillgänglighet.
 • 2014-09-23
  Rekordmånga 5-åringar letar efter kotten som försvann
  En igelkott har mystiskt försvunnit från sin tavla och Halmstads kommuns alla
  5-åringar har bjudits in för att leta efter den. Ca 900 barn kommer under vecka 39 – 41 ta hjälp av stadens konstverk för att hitta igelkotten.

 • 2014-09-23
  Positiva siffror i kommunens delårsbokslut- ett av ärendena på ledningsutskottet 23/9
  Delårsbokslut för kommunen och HFAB med bra prognos om att nå sina mål. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.
 • 2014-09-22
  Slottsrondellen byggs om för ökad trafiksäkerhet
  Den 1 oktober inleds ombyggnaden av Slottsrondellen i centrala Halmstad. Cirkulationsplatsen är en av de mest olycksdrabbade platserna i Halmstads kommun och åtgärderna som planeras kommer att öka säkerheten för oskyddade trafikanter.
 • 2014-09-19
  Team Halland i rally för elbilar och hållbara transporter

  I helgen blir det åka av för Halmstads kommun. Med fyra elbilar och en bränslecellsbil deltar Halmstad i Team Hallands lag i Öresund Electric Car Rally. Rallyt är en tävling för att visa på elbilens möjlighet och en manifestation för hållbart resande och fossilfria transporter.

 • 2014-09-19
  Fokus på trafiksäkerhet
  Det är Europeiska trafikantveckan och under fredagen kommer Halmstads kommun, Hallandspolisen och Länsförsäkringar Halland att sätta fokus på säkerheten för oskyddade trafikanter. Vi erbjuder bland annat gratis cykelservice på Stora torg kl. 12-16, eftersom säkra cyklar och säkra cyklister ger färre olyckor.
 • 2014-09-18
  Vandringsturer i Halland
  Måndag 22 september föreläser kulturgeograf Olle Persson om vilka möjligheter som finns till vandring i det halländska landskapet på Stadsbiblioteket i Halmstad.

 • 2014-09-18
  Uppmärksamma internationella Alzheimersdagen 2014!
  Hemvårdsförvaltningen, Halmstads kommun arrangerar Alzheimersdagen med program som bland annat innehåller öppet hus lördagen den 20 september samt utställningar och föreläsning onsdagen den 24:e.
 • 2014-09-17
  Ingen tydlig majoritet efter det preliminära valresultatet
  Det preliminära valresultatet för kommunen har kommit. Det slutgiltiga resultatet beräknas vara färdigt i nästa vecka. Nu återstår förhandlingar mellan partierna om styret i Halmstad. 
 • 2014-09-16
  Utbyggnad av Ranagårdsområdet- ett av ärendena på samhällsbyggnadsutskottet 16 september
  Tomtpriser, samråd om planer kring Söderpiren och forsatt utbyggnad av Ranagårdsområdet. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.
 • 2014-09-16
  Kommunen tar över ansvaret för hemsjukvården- ett av ärendena på ledningsutskottet 16 september
  Framtidens hemsjukvård och utbyggnad av Hallands Konstmuseum. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.
 • 2014-09-15
  Ny plats för återuppbyggnad av nedbrunnen byggnad i hamnen- en av punkterna på kommunfullmäktige 23 september
  Fullmäktiges möte i september inleds med utdelning av priset Bästa examensarbete 2014. På mötet kommer ledamöterna bland annat att besluta om plats i hamnen för återuppförande av Hanson och Möhrings lokaler som brann ned år 2012.
 • 2014-09-15
  Längre tid att söka barn- och ungdomsnämndens donationsfonder
  Ansökningstiden för dig som vill söka Barn- och ungdomsnämnden i Halmstads kommuns donationsfonder är förlängd. Nämnden delar varje år ut pengar för att stötta barn- och ungdomars rekreation, fritids- eller studieverksamhet.

 • 2014-09-12
  Barriärer monteras ned – sandsäckar hämtas
  Inom de närmaste två veckorna kommer de lånade aluminiumbarriärerna i Getinge och Oskarström att monteras ned. Samtidigt kommer sandsäckar som inte längre efterfrågas att hämtas in.
 • 2014-09-12
  Första verksamheten i Halmstads kommun är nu miljöcertifierad
  Matlagning, städning, transporter, IT-system - allt görs nu enligt alla tänkbara miljökrav då servicekontoret i Halmstads kommun har blivit miljöcertifierad.
 • 2014-09-11
  Försök med fri lördagsparkering
  Från 1 november kommer det under ett halvårs tid att vara gratis att parkera på sju platser i Halmstad på lördagar. Gratisparkeringen införs på prov i ett försök att stärka centrumhandeln.
 • 2014-09-11
  Låten ”Stad i ljus” blir Halmstads bidrag i Väsby melodifestival
  Strax innan klockan åtta i går kväll stod det klart att bidraget ”Stad i ljus” vunnit Halmstads lokala deltävling i Väsby Melodifestival – Sveriges största musiktävling för personer människor med funktionsnedsättning.
 • 2014-09-11
  Upphävd kokningsrekommendation i Getinge -vattnet bra igen
  Boende i Getinge kan nu använda vattnet igen. På torsdagen visade alla provsvar att vattenkvaliteten åter är god och kokningsrekommendationen som utfärdades för två veckor sedan hävs.
 • 2014-09-09
  Grattis stadsbiblioteket till priset för Bästa lättlästa bibliotek 2014
  "Halmstads stadsbibliotek lyckas på ett imponerande sätt att självklart och naturligt integrera arbetet med lättläst i all verksamhet på biblioteket. De lättlästa böckerna finns med i alla sammanhang och ansvariga bibliotekarier är besjälade av att inspirera till läsning och att de lättlästa böckerna ska nå sina målgrupper".
 • 2014-09-09
  Elever frågade ut lokala politiker
  Elever från Furulundsskolans årskurs 9 ställde bland annat frågor kring kollektivtrafik, idrottshallar, jämlikhet och mångfald.
 • 2014-09-05
  Ja, till estetisk spetsutbildning på Sturegymnasiet
  Skolverket har godkänt riksrekryterande estetisk spetsutbildning på estetiska programmet inriktning musik på Sturegymnasiet. För eleverna öppnar utbildningen många möjligheter för högre musikaliska studier och framtida yrkesutövning.
 • 2014-09-04
  23 klasser tävlar ”På egna ben”
  23 klasser från tio skolor i Halmstad tävlar i utmaningen ”På egna ben”. Under fem veckor pågår den rafflande poängjakten. Klasserna samlar poäng varje gång eleverna går, cyklar eller åker kollektivt till skolan. På måndag, den 8 september, startar jakten för bättre resvanor.

 • 2014-09-03
  Livsmedelskontrollen får väl godkänt
  Halmstads kommuns livsmedelskontroll får högt betyg av länsstyrelsen. Peronalen har hög kompetens och en god överblick inom livsmedelsområdet, konstaterar länsstyrelsen i sin revisionsrapport.

 • 2014-09-03
  Halmstad rankas som Hallands bästa skolkommun
  Lärarförbundet rankar landets bästa skolkommuner. Det är trettonde året i rad som förbundet gör denna rankning, som är den bredaste i sitt slag och baseras på 14 kriterier. Vinnare 2014 i Hallands län är Halmstad kommun.
 • 2014-09-02
  Internkommunikation och chefsmotivation ämnen för Årets bästa examensarbeten

  Två uppsatser delar på kommunens årliga pris för bästa examensarbete.  Kommunen gratulerar författarna till ”Vad motiveras chefer av inom kommunal sektor?” och ”Informationsspridning och tjänstekvalitet”. Samtliga fyra pristagare från Högskolan i Halmstad. 
 • 2014-09-01
  Vill du hjälpa en medmänniska?- bli god man eller förvaltare
  Är du en engagerad person som vill hjälpa en medmänniska? Just nu behöver vi fler gode män och förvaltare. Som god man eller förvaltare hjälper du en annan person att sköta dess ekonomi, kontakta olika myndigheter eller se till att personen i behov av hjälp får det stöd den behöver.
 • 2014-09-01
  Kokningsrekommendationen i Getinge kvarstår – kan dröja veckor
  Dricksvattnet i Getinge innehåller fortfarande E.coli-bakterier och bör kokas. En åtgärdsplan har tagits fram, men risken är att kokningsrekommendationen kommer att ligga kvar i ytterligare två veckor.
 • 2014-09-01
  Kulturnatten närmar sig med stormsteg
  Nu närmar sig Kulturnatten med stormsteg. På lördag den 6 september förvandlas centrala delar av Halmstad till en kulturfestival. Med över 1000 personer som medverkar och arbetar med Kulturnatten är den i år större än någonsin.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-08-21

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun