Nyhetsarkiv

 • 2014-08-29
  Har du frågor om översvämningarna?
  035- 13 77 75. Det är numret du ska ringa om du har funderingar efter förra veckans översvämningar. Du kan också ta del av svaren på  frågor som ställts efter översvämningarna.
 • 2014-08-29
  Valambassadörer ska få fler att rösta med mobil vallokal
  Från och med den 27 augusti, går det att förtidsrösta i valen till kommun, landsting och riksdag. Nytt för årets val är den mobila förtidsröstningslokal som Halmstads kommuns valambassadörer kommer att åka runt och besöka gymnasieskolor och evenemang med.
 • 2014-08-28
  Invigning av Eldsbergahallen
  Halmstad har fått en ny idrottshall och det firar vi tillsammans med föreningar och allmänheten på lördag den 6 september kl. 13.00-14.30.
 • 2014-08-28
  Laholmsbuktens VA:s första förvaltningschef tillsatt
  Kommunstyrelsen utsåg på tisdagens möte Mattias Leijon till förvaltningschef för Laholmsbuktens VA. Han har tidigare varit ställföreträdande VA-chef och blir organisationens första förvaltningschef efter att verksamheten blev en egen förvaltning 1 juli 2014.
 • 2014-08-27
  Vanliga frågor och svar vid kokningsrekommendation
 • 2014-08-27
  Sannarpsgymnasiets handbollsutbildning rankas högst i Sverige - när eleverna utvärderar
  Årligen genomför Svenska Handbollsförbundet en enkät med samtliga ungdomar som går elitutbildning i handboll på gymnasiet, s.k. nationell idrottsutbildning (NIU). När svaren av årets enkät sammanställts så är det Sannarpsgymnasiets handbollselever som är mest nöjda i Sverige med sin utbildning. Framförallt är eleverna nöjda med sina lärare, träningsförutsättningar och gemenskapen på utbildningen.
 • 2014-08-26
  Behåll barriärer och sandsäckar
  Räddningstjänsten insatser i de översvämningsdrabbade områdena har avslutats. Fastighetsägare uppmanas att ha kvar sandsäckar och andra barriärer som ett fortsatt skydd några veckor framöver.
 • 2014-08-26
  Välkommen på invigningsfest i Linehedsparken!
  Vi har grävt, vi har planterat, vi har förnyat och vi har förskönat. Det firar vi med fest i Linehedsparken, torsdagen 28 augusti kl. 17-19.
 • 2014-08-26
  Ökad andel ekologisk mat i kommunens restauranger
  Målet för 2014 var att 27 % av all mat som serveras i skolor och till äldreboende i Halmstads kommun skulle vara ekologisk producerad. Redan efter fem månader har vi passerat 30 %!
 • 2014-08-24
  Sjunkande vattennivåer och avvecklad krisstab
  Vattennivåerna i Suseån och Nissan är under måndagen fortfarande höga, men sjunker successivt. Räddningstjänstens insatser i de översvämningsdrabbade områdena liksom kommunens krisledning har kunnat övergå till beredskap.
 • 2014-08-23
  Fortsatt stabilt läge trots nattens regn
  Det har regnat i Halmstad under natten till lördagen, men trots mer vatten och något ökande flöden bedöms läget som stabilt.
 • 2014-08-22
  Stabilt läge under fredagen men fortsatt beredskap

  Vattenflödet i Nissan och Suseån fortsätter att minska. Varningen för höga flöden i Nissan är nedgraderad till klass 1. Även om det väntas regn så tror SMHI att kulmen i åarna är nådd. Med några undantag är kommunala verksamheter igång som vanligt och bemanningen minskar, med beredskap för att starta upp på kort varsel igen.

 • 2014-08-22
  Bilder från översvämningarna
  Här har vi samlat bilder från översvämningarna i augusti 2014.
 • 2014-08-21
  "Stort tack till hemvärnet"
  Sammanlagt 130 hemvärnsmän har jobbat dygnet runt de senaste dagarna för att bygga barriärer, fylla sandsäckar och förstärka vallar. På torsdagen avslutades hemvärnets insats för den här gången – med tårtkalas.

 • 2014-08-21
  Sex bidrag tävlar om byggnadsnämndens arkitekturpris 2014
  Sex stycken olika bidrag tävlar om att få byggnadsnämndens arkitekturpris 2014. De förslag som har valts ut är av olika karaktär- offentliga byggnader, privata villor, ombyggnad och nybyggnad. Fram till den första juni hade allmänheten möjlighet att nominera bidrag.
 • 2014-08-21
  Se torsdagens presskonferens
  Här kan du se en presskonferens från torsdag 21 aug kl 12.00 om läget med översvämningarna i kommunen.
 • 2014-08-21
  Stabilt men besvärligt läge under torsdagen
  Vattennivåerna i de översvämningsdrabbade områdena fortsätter att sjunka. SMHI har bedömt att flödet i nedre delarna av Nissan minskar och att översvämningsrisken för tillfället är lägre än tidigare. Varningen har nu klassats ned till 2. 
 • 2014-08-21
  Räddningstjänsten om nattens och torsdagens arbete - nivåerna sjunker i åarna
  Vattennivåerna i både Nissan och Suseån har sjunkit under natten. Hör räddningstjänstens stabschef Tina Nordlund berätta om arbetet som gjorts under natten, och vad som planeras inför torsdagen.
 • 2014-08-20
  Getingeskolan öppnar i morgon
  Getingeskolan, Haspungens förskola och Begonians förskola i Getinge, som tvingast stänga på grund av översvämningarna, öppnar idag, torsdag.
 • 2014-08-20
  Getingeskolan, Begonians och Haspungens förskola öppnar igen
  Getingeskolan samt Begonians och Haspungens förskola drar i gång sin verksamhet igen. Den samlade bedömningen är att fastigheterna kan tas i bruk. Miljö och hälsa har under dagen kontrollerat vattenkvaliteten och avlopp samt eltillförsel förväntas fungera. 
 • 2014-08-20
  Se onsdagens presskonferens
  Här kan du se onsdagens presskonferens från BAS i Halsmtad. Medverkar gör Fredrik Geijer, kommunchef, Hans Ekberg, räddningschef och Andreas Tylenius, stabschef.
 • 2014-08-20
  Information about the flooding
  The heavy rains earlier this week has caused flooding in parts of Halmstad. It is mainly Getinge, Oskarström, Åled and Sennan that have problems. Although it has continued to rain and the levels in the rivers are still high is the situation now considered to be stable.
 • 2014-08-19
  Krisstaben om översvämningarna
  Se intervjuerna med kommunchef Fredrik Geijer, stabschef Karin Martini och räddningschef Hans Ekberg som berättar om översvämningarna i kommunen.
 • 2014-08-19
  Översvämningar påverkar förskola, fritids- och skolverksamhet
  De senaste dagarnas regnande där SMHI har gått ut med vädervarningar påverkar förskola, skola och fritidsverksamhet. Här kan du uppdatera dig om stängda verksamheter, ersättningslokaler och skolskjutsar.
 • 2014-08-19
  Rekordhöga flöden i Nissan, klass 3-varning utfärdad
  SMHI har utfärdat en klass 3-varning för höga flöden i nedre delen av Nissan, som rinner genom Halmstads kommun. Flödet som uppmäts i Nissaström har aldrig varit så högt som det är just nu och räddningstjänsten arbetar intensivt med att förstärka och bygga vallar i Åled, Sennan och Oskarström.

 • 2014-08-19
  Extra medel för tillfälliga gymnasie-lokaler - ett av ärendena på KS ledningsutskott 19 augusti

  Extra medel till gymnasieskolan för att täcka merkostnader och information om att bli Fair Trade-City samt Entreprenörsregionens framtidsbild. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.

 • 2014-08-19
  Två nya förskoleavdelningar på Frennarp- ett av ärendena på kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 19 augusti
  Luftkvaliteten i Halmstads stadskärna, ett gruppboende i Snöstorp och nya förskoleavdelningar i Frennarp. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

 • 2014-08-19
  Använd sparsamt med vatten i Getinge, Slättåkra och Åled

  På grund av översvämningarna går just nu avloppsreningsverken i Getinge, Slättåkra och Åled på reducerad effekt. Var därför sparsamma med vatten om du bor i de här orterna.

 • 2014-08-19
  Översvämningar i Getinge stänger verksamheter
 • 2014-08-19
  Så påverkas kommunen av översvämningarna
  Getinge, Oskarström, Åled och Sennan har drabbats av översvämning under natten. Räddningstjänsten bygger och förbättrar barriärer med hjälp av hemvärnet, med start i Getinge. Nissan väntas stiga ännu mer det närmaste dygnet.
 • 2014-08-18
  Förbered din fastighet för en eventuell översvämning
  Stora nederbördsmängder gör att vattennivån i Nissan och mindre vattendrag stiger. Alla som har fastigheter som ligger i riskzonen för översvämning och tidigare drabbats uppmanas nu att förbereda sig för mer regn. Sand som kan användas för att bygga vallar finns nu att tillgå på två platser i Oskarström.
 • 2014-08-18
  Översvämningar orsakar stora problem i delar av Halmstads kommun
  Det kraftiga regnet under natten och måndagens förmiddag orsakar översvämningar och avstängda vägar i Halmstad. Berörda områden är främst Getinge, Steninge, Oskarström, Åled och Slättåkra.
 • 2014-08-18
  Miljöpris introduceras på Galan för Halmstads näringsliv
  Galan är en årlig hyllning till företagsamheten i Halmstads kommun. I år
  har vi glädjen att introducera ett nytt Miljöpris. Ett pris som har
  efterfrågats.

 • 2014-08-15
  Byggboom i Halmstad i höst
  Under hösten blir det byggstart för flera större bostadssatsningar i Halmstads kommun. Fler än 450 lägenheter ska byggas. De flesta är hyresrätter.

 • 2014-08-15
  Specialsatsning på kvinnors företagande
  Är du kvinna och företagare? Är du registrerad i Timbanken? Då kan du få upp till tio timmars extra konsulttimmar till ett mycket reducerat pris.
 • 2014-08-15
  Är du anhörig till någon med psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning?
  Du som är närstående till någon med psykisk ohälsa eller psykisk funktionsnedsättning är välkommen att delta i en kostandsfri stödgrupp.
 • 2014-08-11
  Halmstad Arena Bad öppet igen
  På måndagen öppnade Halmstad Arena Bad igen efter den tekniska upprustningen som nu är klar. Badet får en nystart efter sommarens stängning med förbättrad ventilation, vattenrening, klorteknik och inte minst med Freddies i caféet.
 • 2014-08-09
  Fritt fram att bada i Gullbranna
  Nya provsvar från laboratoriet visar att vattnet vid stranden i Gullbranna är tjänligt igen. Det är alltså åter fritt fram att bada i Gullbranna.
 • 2014-08-08
  Räddningstjänsten i Halland skickar hjälp till Västmanland
  I samband med skogsbranden i Västmanland skickar nu Halmstads kommun, tillsammans med Hylte, Laholm och Räddningstjänsten Väst, brandmän samt tankbil och släckbil för att hjälpa till i släckningsarbetet i skogarna runt Sala.  
 • 2014-08-08
  Solrosens öppna förskola öppnar i nya lokaler
  Tisdagen den 19 augusti klockan 08.30 öppnar Solrosens öppna förskola i nya lokaler på Vallås fritidsgård.

 • 2014-08-07
  Otjänligt badvatten i Gullbranna
  Badvattenprover visar att vattnet i Gullbranna just nu är otjänligt. Skyltar finns uppsatta på stranden och nya vattenprover tas på torsdagen. Resultat väntas till helgen.

 • 2014-08-06
  Amfiteatern i Linehedsparken blir ett offentligt konstverk
  I dagarna börjar konstnären Finsta måla graffiti på Amfiteaterns stödväggar och skapar därmed Lineheds första offentliga konstverk. Arbetet med utsmyckningen började redan i somras då Finsta besökte Linehed och höll en workshop för att möta de boende i området och på så sätt göra dem delaktiga i projektet.  
 • 2014-08-05
  Regn bidrar till att minska vattenförbrukningen
  De senaste dagarnas regn gör att vattenförbrukningen nu är nere på normala nivåer igen. Regnet, i kombination med att många sommarboende nu återvänder hem, gör att risken för restriktioner och bevattningsförbud är borta.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-08-21

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun