Nyhetsarkiv

 • 2014-07-22
  Spara vatten!

  Vattenförbrukningen i Halmstads kommun är just nu hög. Vi uppmanar alla att vara sparsamma med vattnet, undvika att bevattna med slang och fylla på pooler.
 • 2014-07-20
  Badvattenprover visar bra resultat igen
  Nya prover visar att det nu är fritt fram att bada vid Frösakull, First camp samt Hagön samt Gullbranna badplats igen. Tidigare under veckan har kommunen avrått från bad på dessa platser på grund av magsjukebakterier i vattnet. De senaste proverna visar att vattnet är bra.

 • 2014-07-18
  Undvik bad vid bakterier i havet
  Den senaste provtagningen visar att vattnet i havet utanför Hagön, Frösakull, First Camp och Gullbranna badplats är inte bra. Därför avråder vi från bad på dessa stränder.
 • 2014-07-17
  Avgift för allmän förskola under sommaren

  Här kommer information som förtydligar den information som skickats ut tidigare.

 • 2014-07-04
  Najaden övergick i norsk ägo
  På fredagen övergick Najaden i norsk ägo. Nu väntar en dygnslång färd på havet innan hon anländer till sin nya hemmahamn i Fredrikstad.
  – Vi planerar att rusta upp henne, men först ska hon visas upp på Tall ships races i Fredrikstad, säger Knut Sørensen från Seilskuteforeningen Øst i Viken.

 • 2014-07-03
  HFAB:s arbete för unga uppmärksammas i Almedalen
  HFAB har under de senaste åren framgångsrikt arbetat med egen arbetsförmedlare och introducerar nu även provkontrakt på hyreslägenhet till unga. Under onsdagen ordnade HFAB tillsammans med kommunchefen ett samtal för att uppmärksamma frågorna i Almedalen.
 • 2014-07-02
  Najaden lämnar slottskajen för Fredrikstad, Norge

  På fredag, den 4 juli, kl. 12.30, lämnar Halmstads kommun över skolskeppet Najaden till de nya ägarna Seilskuteforeningen Øst i Viken. Najaden lämnar därmed sin plats vid slottskajen i Halmstad för en framtid i Fredrikstad i Norge. Alla är välkomna att delta vid överlämnandet av Najaden. Exakt när de nya ägarna bogserar Najaden ut ur hamn är dock oklar, troligen dröjer det till fredag kväll.
 • 2014-07-02
  Ungdomar driver företag under sommarlovet
  Som ett alternativ till sommarjobb har ett 20-tal ungdomar i Halmstad startat och driver nu ett företag under sommarlovet. Konceptet heter UngDrive och syftar till att ge grundförutsättningar för unga att bli företagare.
 • 2014-07-01
  Fri tid på lika villkor? Kulturförvaltningen satsar på jämställdhet
  Kulturförvaltningens verksamheteter är inte så jämställda som de tror. Det kom fram när kulturförvaltningen under året har jobbat med jämställdhet med fokus barn och unga, men det finns också ett stort intresse och en vilja att jobba mer strategiskt med jämställdhet framöver.
 • 2014-07-01
  Halmstadborna - mer nöjda med sin kommun än snittet
  Halmstadbornas nöjdhet med sin kommun har ökat ytterligare. Dessutom är det ännu fler som gärna rekommenderar Halmstad som en bra plats att leva på. Det är några av slutsatserna från Statistiska centralbyråns medborgarundersökning.


Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-03-31

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun