Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 19.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Nyhetsarkiv

 • 2015-11-26
  Populära broddlunchen även i vinter
  Hemvårdsnämnden vill även denna vinter uppmuntra till användning av broddar under vintersäsongen och beslutade vid sitt sammanträde den 25 november att erbjuda lunch till de äldre som köpt broddar inför vintern 2015/2016.
 • 2015-11-26
  Pizza och politik samlade Andersbergsbor och politiker
  Under onsdagskvällen den 25:e november träffades lokala politiker och Andersbergsbor för att diskutera aktuella samhällsfrågor på Medborgarservice event Pizza och politik. Temat för kvällen var röstdeltagande. Totalt samlades ett fyrtiotal invånare från stadsdelen samt ett tiotal företrädare från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Liberalerna (f.d. Folkpartiet) samt Kristdemokraterna.  En viktig fråga var hur man som medborgare kan komma i kontakt med sin lokala politiker men också hur politiker kan nå ut till de Andersbergsbor som inte röstar i de allmänna valen.
 • 2015-11-26
  Värdskap och inkludering i fokus på kommunens ledardag
  På torsdagen samlades över 200 av Halmstads kommuns chefer och ledare i Halmstads teater. En ensam dansande galning satte fokus på ledarskapet och vikten av inkludering. Därefter mötte ett 100-tal invånare och medarbetare upp för en föreläsning och samtal om ledarskap och sociala utmaningar.
 • 2015-11-26
  Ny belysning i Norre Katts park skapar vardagsrumskänsla
  Med den nya permanenta ljusinstallationen ”Livingroom” i Norre Katts Park skapas en mysig vardagsrumskänsla kring dammen och Rotundan. De befintliga gjutjärnsstolparna har fått nytt utseende i form av en specialtillverkad lampskärm. Konstnär och ljusdesigner bakom idén är Florence Hermanssonlänk till annan webbplats.
 • 2015-11-25
  Beslut om äldreboende efter årsskiftet
  Den utredning som ska ligga till grund för beslut om eventuell avveckling av äldreboende är färdig, men politiskt krävs mer tid att värdera förslaget och ärendet bordlades därför vid hemvårdsnämndens sammanträde på onsdagen.
 • 2015-11-25
  Nya nämndsbeslut om grundskolor i centrala Halmstad, Holm och Slättåkra
  Barn- och ungdomsnämnden tog beslut kring flera av Halmstads kommuns grundskolor vid sammanträdet den 25 november 2015. Linehedsskolan ska vara kvar och byggas ut. På grund av det starkt ökande elevantalet i centrala Halmstad föreslås kommunstyrelsen att påbörja projekteringen av den nya grundskolan på Kärleken och börja planera för att bygga ytterligare nya grundskolor så snart som möjligt. Nämnden föreslår kommunfullmäktige att ta beslut om att avveckla skolorna i Holm och Slättåkra.
 • 2015-11-25
  Höjning av VA-taxan efter årsskiftet - ett av ärendena på kommunfullmäktiges möte den 24:e november
  Kommunfullmäktiges möte i november inleddes med en tyst minut för att hedra offren i den senaste tidens terrorattacker. Därefter var det ledamöternas frågestund. På mötet beslutade fullmäktige också om en tillägginvestering för HEM:s nya optiska sopsorteringsanläggning, höjning av VA-taxan för 2016 samt svarade på en motion om renovering av det gamla fiskartorpet ”Lilla Köpenhamn”.
 • 2015-11-24
  Elever pratade entreprenörskap med prins Daniel
  Många passade på att ta en ”selfie” med prins Daniel när han i dag besökte Kattegattgymnasiet. Prins Daniel deltog också i rundabordssamtal tillsammans med eleverna och diskuterade entreprenörskap och företagssamhet.
 • 2015-11-24
  Isbanan Strömvallen öppnar för säsongen
  Onsdag den 25 november öppnar isbanan Strömvallen i Oskarström grindarna för säsongen.
 • 2015-11-24
  Akut behov av Gode män till ensamkommande flyktingbarn
  Antalet ensamkommande barn som kommer till Sverige är större än någonsin och nu har Halmstad ett akut behov av Gode män till dessa barn.
  -Halmstadborna har redan visat ett stort engagemang men vi behöver fler, säger Carolina Winkler, kanslichef på Överförmyndarenheten.

 • 2015-11-23
  Beslut om nya avgifter på Halmstad Arena bad och idrottsanläggningarna
  Fem kronor dyrare för ett bad. Och en generell höjning på 2 procent för samtliga idrott- och fritidsanläggningar.
 • 2015-11-23
  Vill du äta lunch med mig?
  Mellan den 23 och 29 november ger Halmstads kommuns måltidsservice invånarna i Halmstad möjlighet att testa den mat som serveras på våra äldreboenden. Det är en kampanjvecka för att ta reda på vad invånarna tycker om maten på äldreboende
 • 2015-11-20
  Eliaexpress får söka tillstånd hos länsstyrelsen för sophantering
  Företaget Eliaexpress får söka tillstånd hos länsstyrelsen för mellanlagring av hushållsavfall på sin fastighet i Trönninge. Det är innebörden i ett beslut som miljö- och hälsoskyddsnämnden fattade i går.
  – Vi har lyssnat på Trönningebornas oro för sin närmiljö, och anser att det bör prövas om sophanteringen blir en olägenhet för människor och miljö, säger Svein Henriksen (MP), ordförande i nämnden.

 • 2015-11-19
  Pizza och politik på Medborgarservice Andersberg
  Hur får vi mer delaktighet i samhället och hur höjer vi röstdeltagandet? Det är frågor vi vill diskutera i god tid före nästa val. På onsdag den 25:e november klockan 18.00 är det dags för Pizza och politik på Medborgarservice Andersberg.
 • 2015-11-19
  Julen närmar sig 
  – granen på plats

  På torsdagen anlände den – 2015 års julgran. Den är uppvuxen i Hertered och har nu fått en stjärna i toppen.
 • 2015-11-18
  Invånarna i Halmstad och Laholm fulspolar över 200 ton skräp per år
  80 procent av invånarna i de västsvenska kommunerna tycker att skräp i toaletten är oacceptabelt visar en undersökning som Svenskt Vatten har tagit fram i samband med internationella Världstoalettdagen 19 november. Trots det hamnar årligen över 200 ton skräp i Laholms och Halmstads avlopp.
 • 2015-11-17
  Har du det jobbigt hemma?
  Du som lever i en familj där föräldrarna mår dåligt kan få stöd av kommunen.
 • 2015-11-17
  Beslut om nya bostäder på Snöstorps gamla idrottsplats – ett av ärendena på kommunfullmäktiges möte den 24:e november
  Kommunfullmäktiges möte den 24:e november inleds med ledamöternas frågestund. Därefter kommer ledamötena bland annat att besluta om nya bostäder på Snöstorps gamla idrottsplats, en höjning av VA-taxan för 2016 samt svara på en motion om renovering av gamla fiskartorpet ”Lilla Köpenhamn”.
 • 2015-11-16
  Nya planer för Österskans - ett av ärendena på kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott den 16:e november 2015
  Nya förskolor i Fyllinge, Frösakull och Rotorp, grönt ljus för restaurang vid Tyluddens bastuklubb samt planer för nya verksamheter vid Österskans. Det var några av de ärenden som behandlades på måndagens möte i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.
 • 2015-11-16
  Tyst minut klockan 12
  Halmstads kommun uppmanar alla anställda att ansluta sig till den tysta minut som EU har utlyst klockan 12.00 på måndagen.
 • 2015-11-16
  Nordisk speldag på Stadsbiblioteket
  På lördag 21/11 hittar du under den Nordiska speldagen Halmstads spelföreningar och andra spelentusiaster på Stadsbiblioteket i Halmstad. Dessa hjälper dig att komma igång och svarar på dina frågor. Spela olika brädspel, måla figurer och provspela figurspel, spela fightingspel med arkadkänsla eller delta i en Cosplaytävling.
 • 2015-11-13
  Forskande elever på Österledskolan har utvecklat en app för framtiden
  Hur kommer vi att använda mobiltelefonen i framtiden? Hur ser framtidens appar ut? Det har eleverna i årskurs nio på Österledskolan forskat kring och bidragit med sina insatser i ett riktigt forskningsprojekt, Appjakten, under ledning av Stockholms universitet. Nu presenterar Österledskolans elever sitt förslag, Food check, som även ska tävla om projektets bästa applänk till annan webbplats.
 • 2015-11-12
  Centrumutveckling i Oskarström
  – och ny gång- och cykelväg i Getinge

  Ett trevligare centrum – det är målet när Halmstads kommun nu i november påbörjar arbetena med att förnya den allmänna platsmarken i Oskarström.
 • 2015-11-11
  Säkrare skolvägar för Snöstorpselever
  Halmstads kommun har under snart två år arbetat för säkrare skolvägar för elever på Snöstorpsskolan. Det har bland annat resulterat upphöjda passager för gång- och cykeltrafik och ny cykelväg.
 • 2015-11-11
  Flyktingsituationen i Halmstad
  I slutet på förra veckan förändrades Migrationsverkets flyktingprognos för 2015 drastiskt. Från beräknade 60 000 personer till ca 190 000, varav 35 000 är ensamkommande flyktingbarn. Den nya prognosen får även konsekvenser i Halmstads kommun och mottagandet har ökat den senaste veckan.
 • 2015-11-09
  Halmstads femåringar ställer ut sin konst i Rådhuset
  På torsdag invigs utställningen ”Kottekonst” i Rådhuset. Utställningen består av konstverk gjorda av femåringar från hela Halmstads kommun. Inspirationen fick de genom en konstpromenad och samtal med Halmstads skulpturer, tidigare i höst. Verken består av teckningar, installationer, berättelser och skulpturer.

 • 2015-11-07
  Läckan i Halmstad lagad
  Den vattenläcka som ställt till problem med vattenleveransen i Halmstad och tvingat Halmstad Arena Bad att stänga är nu lagad. Problem med grumligt vatten kan dock kvarstå under en tid. Vattentankar finns utställda på två platser i Halmstad.
 • 2015-11-07
  Vattenläckor ger problem med missfärgat vatten - Halmstad Arena Bad stängt
  Två olika vattenläckor har uppkommit under lördagsmorgonen. På grund av det måste badet på Halmstad Arena stängas. Förhoppningen är att kunna öppna under eftermiddagen igen. Läckorna har påverkat leveransen i Vallås, Snöstorp och Oskarström.Uppdaterad information hittar du här.
 • 2015-11-04
  Superstråk utmed Enslövsvägen
  Nu har bygget av en fyra meter bred gång- och cykelväg längs med Enslövsvägen satt igång. Superstråket väntas vara klart till jul.
 • 2015-11-04
  Företagarhjältar prisades vid Galan för Halmstads näringsliv.
  Fredagen den 30 oktober hyllade vi alla de företagsamma människor och entreprenörer i Halmstads kommun vars passion för företagandet bidrar till att förbättra Halmstad. Några av dem fick också stå i rampljuset under kvällen. De var stolta och lyckliga. Årets röda tråd på Galan var passande nog HEROES.
 • 2015-11-04
  Tillförordnad chef på barn- och ungdomsförvaltningen
  Pauline Broholm Lindberg blir tillförordnad förvaltningschef på barn- och ungdomsförvaltningen när Richard Mortenlind slutar vid årsskiftet. Pauline Broholm Lindberg är för närvarande skolområdeschef och är väl insatt i förvaltningens verksamhet.
 • 2015-11-04
  Starka fotografier från Auschwitz visas på Halmstads Konsthall
  Genom utställningen Auschwitz KZ I-II tar fotografen Örjan Henriksson med oss på en fruktansvärd historisk resa.
 • 2015-11-04
  90 år av smuts är borta från "Europa och tjuren", belysning och vatten kommer till våren.
  Efter en omfattande restaurering är nu smuts och kalk borta från Carl Milles skulpturgrupp "Europa och tjuren" på Stora torg. På grund av kylan släpps inte vattnet på förrän i vår. Då blir det också nyinvigning och ny belysning.
 • 2015-11-04
  Äldre är nöjda i Halmstad - enligt Socialstyrelsens äldreenkät
  För tredje året i rad har Socialstyrelsen frågat alla äldre med äldreomsorg vad de tycker om sin vård och omsorg och det är tydligt att Halmstadborna är nöjda med sin hemtjänst och sina äldreboenden.

 • 2015-11-03
  Arkivens dag på Stadsbiblioteket
  Den 14 november 2015 firas
  Arkivens Dag länk till annan webbplats i hela Norden under det gemensamma temat Gränslöst. Denna lördag möter du på Stadsbiblioteket personer som utmanat gränser eller som bildligt eller bokstavligt passerat gränser. Är det mod eller armod som varit drivkraften när man lämnat sitt hemland? Vilka har slagits för demokrati och lika rättigheter? Hur har normerna sett ut och hur har man behandlat de som inte följt normerna?

 • 2015-11-03
  Sjukhuset i Halmstad kan bli större - ett av ärendena på samhällsbyggnadsutskottets möte den 3 november
  ​Samråd om detaljplan för Vallås centrum, eventuell utvidgning av sjukhuset i Halmstad och ändring av detaljplanen för äldreboende i Eldsberga. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.
 • 2015-11-03
  Trädguide i Linehedsparken och ABC-bokstavslek på Stadsbiblioteket - ett av ärendena på ledningsutskottets möte den 3 november
  Trädguide i Linehedsparken, bokstavslek på Stadsbiblioteket och mer pengar till bostadsförsörjningsåtgärder under 2015. Det var några av de ärenden som behandlades på dagens möte med kommunstyrelsens ledningsutskott.Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun