Tre nyföretagare från Science Park Halmstad. Foto Fröken Fokus

Starta och driva företag

Du kan prata med oss på Halmstads Näringslivs AB om alla sorters frågor som rör ditt företagande. Kanske behöver du lokal, tillstånd, nätverk och kontakter eller helt enkelt bolla idéer? Kom till oss så får du hjälp! Stödet är kostnadsfritt och ingen fråga är för liten eller för stor.

Halmstads Näringslivs ABlänk till annan webbplats är ett kommunägt bolag. Vårt gemensamma mål är att det ska gå bra för företagen i Halmstads kommun. Vi finns här som din vägvisare!

Du kan anmäla dig till timbanken.selänk till annan webbplats och under året få fem timmars kostnadsfri rådgivning av externa konsulter.

Håll dig informerad

Ett bra tips är att delta på våra frukostmöten, Guldmorgonlänk till annan webbplats. Du får chansen att träffa både andra företagare, politiker och kommuntjänstemän. Vi ger dessutom ut ett digitalt nyhetsbrevlänk till annan webbplats om och för näringslivet. Anmäl dig till det så får du även inbjudningar till olika företagararrangemang.

Nedan hittar du exempel på annat stöd du kan få när du vill starta eller driva företag.

Starta företag

Du som går i starta-eget-tankar kan få kostnadsfri rådgivning av oss på Halmstads Näringsliv ABlänk till annan webbplats. Det kan gälla praktiska frågor eller om du bara vill bolla idéer.

Entreprenörskolan

Vill du starta eget? Är du ny som företagare? Då kan du delta i Entreprenörskolanlänk till annan webbplats. Det är en kostnadsfri seminarieserie som behandlar allt från affärsidé till ekonomi.

Science Park Halmstad

Har du en affärsidé? Då kan du ansöka om en plats på Science Park Halmstadlänk till annan webbplats. Det är en ”plantskola” för nya och innovativa företag där du kan få en företagsplats och coachning.

Företagsregister

I näringslivsregistretlänk till annan webbplats för Halmstads kommun kan du söka bland aktiva företag och organisationer inom vår kommun. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis.

Etablering

Funderar du på att etablera företag i Halmstads kommun? Vår etableringsansvarige kan hjälpa dig med alla sorters frågorlänk till annan webbplats. Det kan gälla tillgång till mark eller lokaler, branschindelning, infrastruktur och mycket mer.

Lokaler

Sök i lokal- och markdatabasenlänk till annan webbplats, gör lokalförfrågningar eller hitta fastighetsägare och mäklare.

Mark för företag

Här hittar du information om industri- och handelsområden i Halmstads kommun.

Offentlig upphandling – när du vill göra affärer med kommunen

Läs om hur en upphandling går till, hur du lämnar anbud och vilka som är kontaktpersoner.

Utmanarrätt

Du kan utmana kommunen om du vill ta över driften av en kommunal verksamhet.

Tillstånd och regler för företagare

När du behöver ansöka om tillstånd eller veta vilka regler som gäller för din verksamhet kan du vända dig direkt till tillståndslotsen. Här hittar du en överskådlig lista på tillstånd.

Miljö

Energieffektivisering i företag

Vill du få råd och tips om hur företaget kan minska energikostnaderna? Kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare!

Miljödiplomera ditt företag

Det lönar sig på många sätt att ta hand om företagets miljöarbete. Ett enkelt miljöledningssystem är till hjälp och kan leda till att företaget får ett diplom.

Samarbeta med skolan – en framtidsinvestering

Made by Halmstadlänk till annan webbplats hjälper dig och ditt företag att knyta kontakt med skolor och elever. Här finns det fina möjligheter att möta dina framtida medarbetare i olika projekt.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2015-03-27

Dela med andra

Kontakt
Halmstads Näringslivs AB

halmstadsnaringsliv@halmstad.se
035-13 70 00
Besöksadress: Köpmansgatan 20, Halmstad
Relaterade länkar

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun