Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Prova på-platsen inom daglig verksamhet visade sig vara mitt i prick för Michaela Malis (längst till höger), här tillsammans med Jimmy Lindqvist, Linda Ohlsson och Carina Carlsson.

Prova på-platser - praktik som leder till jobb

2012-04-13
Michaela Malis är en av 100 arbetslösa ungdomar som i år får chansen att arbeta sex månader på en kommunal arbetsplats.
– Jag trivs jättebra. Nu vill jag satsa på det här, säger hon.
– Det känns fantastiskt att kunna ge unga möjligheten att komma in på arbetsmarknaden och få känna på hur det är att ha ett jobb att gå till och att få en lön, säger John Nelander, koordinator på Ungdomskraft, kommunens verksamhet för att hjälpa arbetslösa ungdomar mellan 16 och 24 år på vägen mot arbete, praktik eller utbildning.

Michaela Malis, 22 år, har precis avslutat praktikdelen på sin prova på-plats inom daglig verksamhet och är jättenöjd med upplägget.

– Det är bra att få testa ett jobb under så här lång tid och hinna komma in i det ordentligt, att få se helheten och vara med om både upp- och nerdagar, säger hon.

Efter att ha varit mammaledig med sonen Alfred hade Michaela inget jobb att gå tillbaka till. Hon var osäker på om hon ville plugga vidare och vad hon ville bli.

– Det blir lätt en ond cirkel när man är arbetslös, dagarna flyter ihop och man blir trött av att inte ha några rutiner. Jag kände mig hela tiden stressad över att jag borde söka jobb, säger hon.

Läs mer om prova på-platser och hur Michaela kom i kontakt med Ungdomskraft i senaste numret av Hjärtefrågor.

Prova på-platser

  • Kommunen satsar 5 miljoner kronor på prova på-platser under 2012.
  • 100 ungdomar 20-24 år får plats i projektet, som innebär 3 månaders praktik följt av 3 månaders anställning med lön.
  • Arbetsplatserna finns inom kommunens verksamheter, till exempel förskola och skola, vård och omsorg, måltidsservice, teknik och fritid, räddningstjänsten, biblioteken och på Café Nolltrefem.
  • Prova på är ett samarbete mellan Halmstads kommun och Arbetsförmedlingen.

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun