Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    
Företag med skrothantering i Halmstad

Företag med skrothantering i Halmstad

Miljöskyddsavdelningen

Miljöskyddsarbete handlar om att trygga och förbättra den miljö vi lever och verkar i. Miljöskyddsavdelningen kontrollerar att reglerna i miljöbalken och annan miljölagstiftning följs. Det innebär tillsyn över företag och andra verksamheter som kan vara miljöstörande, till exempel genom utsläpp till mark, luft och vatten. I tillsynen ingår också handläggning av anmälningar, tillstånd och klagomål.

Miljöbalkens regler gäller för alla som på något sätt kan påverka människors hälsa eller miljön. Det spelar ingen roll om det är fråga om ett företag eller en privatperson, miljöbalken riktar sig till oss alla.
 
I menyn till vänster finns en del råd om vad du bör tänka på när du till exempel tvättar din bil, eller om du planerar att installera en värmepump. Det finns även mer information om miljöskydd till dig som driver ett företag eller en verksamhet.  

Avgifter

Miljöförvaltningen tar betalt för det arbete som utförs i samband med ansökningar, anmälningar och tillsyn enligt en taxa som beslutats av kommun-fullmäktige.

För dig som driver en verksamhet innebär taxan att du får betala antingen en årlig avgift eller timavgift för tillsynen. Ju större tillsynsbehovet bedöms vara, desto högre är avgiften. Du kan läsa mer om avgifter under rubriken Företag och verksamheter - Avgifter för miljötillsyn.  

Det kostar givetvis ingenting att kontakta miljöförvaltningen om du har en fråga eller ett klagomål. Om det visar sig att ett klagomål är befogat, är det den som orsakar problemet eller störningen som får betala för vårt tillsynsarbete.


Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun