Luften i Halmstad - mätningar av luftkvalitet

Mätningar av luften sker kontinuerligt och värdena presenteras i form av timmedelvärden. De olika ämnena som mäts är kvävedioxidlänk till annan webbplats, svaveldioxidlänk till annan webbplats, ozonlänk till annan webbplats, bensenlänk till annan webbplats och partiklar PM10länk till annan webbplats (storlek mindre än 10 µm). Partiklar mäts genom insamling av utomhusluft och mängden bestäms per dygn.  

Visa en väderprognos för Halmstad Visa allmän kommunstatistik samt statistik för väder och luftkvalité i Halmstad Se senaste vindmätningarna i Halmstad Se senaste mätningen på luftfuktighet i Halmstad Visa solstrålningen i Halmstad Visa UV-strålning i Halmstad Visa luftkvalité i Halmstad Visa temperaturen i Halmstad Visa pollenprognos för Halmstad Webbkamera från Tylösand Visa aktuell badvattenprognos Visa vattenflödet i Nissaström Halmstads kommuns webbplats Trafikverkets information om vägar i Hallands län Hur mår Halmstad? Klicka på de olika ämnena för mer information.

Här mäter vi luften i Halmstad

Mätningar av luftföroreningar sker på två platser i Halmstad tätort. En ovan tak (mellan Halmstads teater och Rådhuset) och en i gatunivå på Viktoriagatan.

Mätstationen mellan teatern och Rådhuset används för att mäta bakgrundsnivån av luftföroreningar i innerstan.

På södra sidan av Viktoriagatan finns den andra mätstationen och här mäter vi även partiklar. I containern på trottoaren finns utrustning för partikelmätning. 

På rådhusets tak har vi dessutom placerat en 8 meter hög vädermast och här samlar vi in väderdata via en vindmätare och en solstrålningsgivare. Vid foten av masten finns en temperatur- och fuktighetsgivare.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-06-02

Dela med andra

Kontakt
Miljö- och hälsoskyddskontoret
Miljöavdelningen
Kari Nyman och Tomas Sjöstedt
Miljö- och hälsoskyddsinspektör
mhk@halmstad.se
035-13 70 00 vx

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun