• Halmstads webbplatser

Utbildningar för dig som är förtroendevald

En förutsättning för att lyckas som förtroendevald är att du är väl insatt i hur det fungerar i kommunen och känner till vilket ansvar och vilka befogenheter ditt uppdrag innebär. Som förtroendevald i Halmstads kommun erbjuds du därför utbildningar under mandatperioden 2022–2026.

Utbildningarna ger dig förutsättningar att verka i din roll som förtroendevald. Du kan också fördjupa din förståelse och kunskap i olika verksamhetsrelaterade frågor. Utbildningarna arrangeras under hela mandatperioden och kan ske både fysiskt och digitalt.

Fördjupningsutbildningar under mandatperioden

Under mandatperioden kommer du att erbjudas fördjupningsutbildningar inom olika sakområden. Mer information och anmälan hittar du här löpande. Utbildningarna genomförs både digitalt och fysiskt på plats.

Bolagskonferens 16 april

Vi reflekterar tillsammans över första året på mandatperioden och bolagens verksamheter. Eftermiddagen innehåller bland annat information om resultat, samverkan och hållbarhet. Det blir även tid för nätverkande.

Datum: Tisdag 16 april 2024
Tid: 14.00–18.00, med avslutande buffé
Plats: Hotel Plaza, Anna Lindhs Plats 1, Halmstad
Målgrupp: Ordförande och vice ordförande i helägda bolag, Ordförande, 2:e vice ordförande och ägarombud i LBVA, Styrelse, ägarombud och lekmannarevisor i Halmstads Rådhus AB, Kommunråd. Bolagschefer, KLF ledningsgrupp och tjänstepersoner.
Arvode: Ja, förrättningsarvode samt eventuell förlorad arbetsförtjänst
Sista anmälningsdag: 26 mars

Anmäl dig till bolagskonferensen

Kommungemensamma introduktionsutbildningar

I samband med mandatperiodens början 2023 erbjöds en rad kommungemensamma introduktionsutbildningar som var obligatoriska. På intranätet kan du ta del av presentationerna från utbildningarna.

Du hittar presentationer från kickoffen som riktade sig till alla förtroendevalda, från ordförandeutbildningen, nämndsutbildningen och bolagskonferensen. Du hittar även presentation från introduktion i kommunfullmäktige.

Förtroendevalda – Halmstads kommuns intranät Länk till annan webbplats.

E-utbildningar

E-utbildning om arvoden och ersättningar

Under e-utbildningen "Arvoden och ersättningar" går vi igenom de vanligaste frågorna om arvoden och ersättningar. Varje avsnitt tar mellan 3 och 5 minuter att genomföra.

Kursens avsnitt

Får du tekniska problem med kursen?

Ring IT-service om du har tekniska problem:
035-13 75 00

Kursen går att skriva ut

I slutet av varje lektion finns en utskriftsfunktion.
Om utskriften inte fungerar ring IT-service:
035-13 75 00.

Har du frågor om utbildningen?

Om du har frågor eller funderingar kring innehållet i utbildningen vänd dig till kommunsekreterare eller HR-avdelningen på kommunledningsförvaltningen.

Har du frågor om arvode eller ersättningar kopplat till din nämnd/styrelse vänligen kontakta närmaste nämnd- eller bolagssekreterare.

E-utbildning om informationssäkerhet

Information är en av Halmstads kommuns viktigaste tillgångar och därför vi alla hjälpas åt att skydda den. I utbildningen klickar du dig själv framåt.

  • Utbildningen tar bland annat upp:
  • Risker och hot kring vår information.
  • Skadlig kod.
  • Borttappad eller förlorad utrustning.
  • Undvik att information hamnar i orätta händer.
  • Minska risken att förlora information.
  • Hot och utsatthet i sociala medier.

Utbildning i Ciceron Assistent