Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Vårterminen 2013

ABBA-show

Cantabile hade en ABBA-show på Kulturhuset som avslutning för terminen den 29 maj.

Karneval.

De första juni veckorna är det karneval på några skolor, rytmiklärarna med slagverks- och trumpetlärare leder. Skolorna har förberett med att göra instrument, masker och lärt sig sångerna. Festlig tradition.

VÅRFESTIVALEN 24-25 maj,

en del av Halmstadgillet, blev en succé för Kulturskolan. Mer än tusen elever framträdde. Bild och formlärarna Christin Markunger och Gunilla Tillys elever hade gjort material till en gul installation som väckte åskådarnas förundran. Paraden blev lång av alla elever.

På Kulturskolans fina vårkonsert delades fyra stipendier ur Mats Bengtssons stipendiefond ut till förtjänta elever av Barn- och ungdomsförvaltningens chef Richard Mortenlind.

Kontrabasisterna Maja Östling och Petronella Holmberg, valthornisten Maria Lenartsson och sångaren Fredrik Essunger.

Trollflöjten.

Kulturskolans Trollflöjten blev en stor framgång.
Stråkensemblen under Mats Reuter, Nova Cantica under Ing-Mari Ek Hana Richtrovas bildelever och Dansensemblen under Maria Dongas Sandström framförde i början av maj fem föreställningar av Mozarts Trollflöjten. Spelplatsen var Martin Luthers Kyrka och skolan tog hjälp av två sångarproffs: Michael Axelsson som Tamino och Ellinor Fryklund som Nattens drottning. På orgeln fanns Stefan Wikrén som förstärkte den unga orkestern. Alla föreställningarna blev utsålda, Det blev stående ovationer på alla föreställningar!

Foto från Furiefilm som också stod för rekvisita och kostymer till föreställningarna.

Foto: Furiefilm (som också ansvarade för rekvisita och kostymer)

Foto: Furiefilm (som också ansvarade för rekvisita och kostymer)

Foto: Furiefilm (som också ansvarade för rekvisita och kostymer)


Halmstads Kulturskola

genomförde för första gången ett eget Öppet Hus i Kulturhuset. Det bjöds på repetitioner, olika dramapass och nedan ser vi Rolf Bjelm som visade hur man sminkar.

Utställningsbesök


Under vecka 13 besökte de yngre bild- och formeleverna från grupperna på Slottsjordsskolan, -Haverdals byskola och Eketånga Montessori Hallands Konstmuseum för att se utställningen Pettson och Findus. Vi tittade på utställningen tillsammans, tecknade av en figur/sak ur någon av bilderna för att sedan fortsätta att färglägga/måla.

Flöjtfrossa


Lördagen den 23 mars var det Flöjtfrossa i Immanuelskyrkan.
Alla flöjtelever övade i ensembler under en vecka och resultatet blev lysande!

Repetionerna av Trollflöjten är på gång


Trollflöjten med Halmstads Kulturskola i samarbete med Martin Luthers kyrka och med stöd av Region Halland.

Öppet Hus


Lördagen den 9 mars hade Kulturskolan ett välbesökt Öppet Hus av barn och föräldrar.
Många tog chansen att prova på instrument, lyssna på såväl elever som personal som spelade, se prov på dansare, och att få information om Kulturskolans alla ämnen.

Brassfest


Lördagen den 9 februari medverkade de flesta av bleckblåseleverna på en uppskattad konsert tillsammans med de äldre kollegorna i Halmstad Brass. Kulturskolans blåselever utvecklas fantastiskt bra och ovationerna från publiken var stora och välförtjänta.

Månadskonsert


Årets första månadskonsert ägde rum lördagen den 9 februari. Flera unga begåvade musikanter visade upp sina färdigheter.

Utställningsbesök


Under vecka 6 besökte de äldsta av bildeleverna från grupperna på Slottsjordsskolan, -Haverdals byskola och Eketånga Montessori Helena Blomqvists utställning på Halmstad Konsthall. Vi tittade på utställningen tillsammans, tecknade av en detalj ur någon av bilderna för att sedan gå in i verkstan och fortsätta att färglägga/måla.

Trollflöjten


Trollflöjten kommer att framföras i maj av Kulturskolans ensembler inom stråk och sång. Spelplatsen blir Martin Luther Kyrka och i veckan prövades akustiken av några av sångarna. Ing-Mari Ek leder arbetet med sången!

Kulturskolans kontrabasister


Den 20 januari fick Kulturskolans kontrabasister träffa Olle Sjöberg från Musikhögskolan i Malmö. Vi hade basensemble och masterclass (lektion inför publik). Fernando Franzén från Snöstorp, numera musikhögskolan i Malmö, spelade och berättade om hur det är att vara elev. där.

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun