Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

KomTek

KomTek är en teknik- och entreprenörsskola. KomTek ska väcka intresse för teknik och entreprenörskap i samhället, med fokus på barn och ungdomar.

Allt ska röra sig, lysa eller låta på KomTek i Halmstad. Många är de produkter och koncept som vi har tagit fram tillsammans med alla fantastiska Halmstadbarn och ungdomar, deras föräldrar, far- och morföräldrar och alla lärare ute på skolorna, vuxna kvinnor i svetsning och vardagsteknik. Tusentals och åter tusentals kreativa möten har det blivit genom åren.

I KomTeks verksamhet ska 50 % av deltagarna vara kvinnor/flickor. Verksamheten består av två huvudspår; skolverksamhet och fritidskurser. Nationellt organiseras KomTek som en ideell förening.

Branschorganisationen Teknikföretagen och näringslivet i Halmstad har haft stor betydelse för vår utveckling under hela tioårsperioden. Detta i kombination med en fantastisk och engagerad personalgrupp har gett en blomstrande verksamhet som har vind i seglen!

Ha kul! Gör fel! – våra ledord.

Ett stort tack till alla er som möjliggjort att KomTek är vad det är idag!

KomTek är nominerad finalist i stor rikstäckande tävling

KomTek har blivit nominerade som en av sex finalister av över 350 tävlande om Götapriset 2015, bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter i Sverige.  Läs mer här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skolverksamheten

Fokus ligger på fortbildning för grundskolans lärare inom områdena mekanik, elektronik, entreprenörskap och jämställdhet.

KomTek arbetar utöver detta med gymnasieskolans elever när det gäller projektarbeten och Ung Företagsamhet.

Fritidsverksamheten

KomTek har fritidsverksamhet inom ett brett teknikområde för barn, ungdomar och vuxna. Här kan du gå kurser på kvällar och helger eller delta i mer öppen verksamhet som makerspace/fritidsgård med teknikinriktning. Programmering, svetsning, mekanik, elektronik, CAD/3D är lite av det som finns på vårt smörgåsbord.

Fritidsverksamheten omfattar även aktiviteter på loven och arrangemang på kommunens bibliotek.

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun