Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

TelefonÖppettider för besökareBesöksadress
035-13 70 00Måndag-torsdagRådhuset, Kyrkogatan 5
 Kl. 08.00 - 17.00 
TelefontiderFredagPostadress
Måndag-torsdagKl. 08.00 - 16.00301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00  
Fredag E-post
Kl. 07.00 - 16.00Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Sommaraktiviteter!

Nu har vi lagt ut information om KomTeks sommaraktiviter. Vi börjar ta emot anmälningar onsdagen den 27 april klockan 18.00.

Läs mer på sidan för aktiviteterna.

KomTek Teknik- och entreprenörsskola

KomTek är en teknik- och entreprenörsskola. Skolan ska väcka intresse för teknik och entreprenörskap i samhället, med fokus på barn och ungdomar.

Allt ska röra sig, lysa eller låta på KomTek i Halmstad. Många är de produkter och koncept som vi har tagit fram tillsammans med alla fantastiska Halmstadbarn och ungdomar, deras föräldrar, far- och morföräldrar och alla lärare ute på skolorna, vuxna kvinnor i svetsning och vardagsteknik. Tusentals och åter tusentals kreativa möten har det blivit genom åren.

Nationellt organiseras KomTek som en ideell förening. KomTek har två huvudspår; skolverksamhet och fritidsverksamhet.
I KomTeks uppdrag ingår att arbeta med mångfald och jämställdhet och detta gäller såväl medarbetare och personalfrågor som deltagare och kursverksamhet.

Ha kul! Gör fel! – våra ledord.

Ett stort tack till alla er som möjliggjort att KomTek är vad det är idag!

Skolverksamheten

Fokus ligger på fortbildning för pedagoger i förskola och grundskola inom områden som mekanik, elektronik, CAD, 3D, programmering med mera. KomTek tillhandahåller även färdiga lådor med material, coachning och dialog kring hur man kan jobba med teknikämnet samt ett nätverk av teknikföretag för till exempel studiebesök och projekt. Allt har självklart en koppling till läroplanen.

KomTek arbetar utöver detta med gymnasieskolans elever när det gäller projektarbeten och Ung Företagsamhet.

Fritidsverksamheten

KomTek har fritidsverksamhet inom ett brett teknikområde för barn, ungdomar och vuxna. Här kan du gå kurser på kvällar och helger eller delta i mer öppen verksamhet som makerspace/fritidsgård med teknikinriktning. Programmering, svetsning, mekanik, elektronik, CAD/3D är lite av det som finns på vårt smörgåsbord.

Fritidsverksamheten omfattar även aktiviteter på loven och arrangemang på kommunens bibliotek.