Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 19.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Välkommen till IM/Klara

IM/Klara var tidigare Klaragymnasiet. Här går elever som inte är behöriga till de nationella programmen. Eleverna är uppdelade i två spår som har olika karaktär.

Namnet Klaragymnasiet har egentligen tre bottnar och alla tre beskriver på sätt och vis vårt arbetssätt och våra tankar om undervisning. Klara står för fem ord som är våra grundtankar.

K som i kompetens står för att eleverna ska skaffa sig den kompetens som krävs för fortsatta studier. Det står också för att personalen på Klara ska möta varje elev på den nivå som den personen befinner sig och ha rätt kompetens för sitt uppdrag.
L står för lust vilket innebär att eleverna ska inspireras till ett lustfyllt lärande och att lärare och övrig personal har ett förhållningssätt som skall skapa lust till lärandetillfällen och miljöer.
A som i ansvar innebär att eleverna själva ska ta ansvar för sina studier med hjälp från föräldrar och skolan. Skolan ska samverka för att ge eleverna trygghet att utforska sitt ansvarsområde.
R står för respekt vilket innebär att alla eleverna och all personal visar varandra en ömsesidig respekt.
A som i acceptans vilket innebär att alla på skolan visar varandra en hög acceptans oavsett vilken bakgrund man har. Det är viktigt att se likheter mellan människor istället för olikheter.

Klaragymnasiet står också för precis det, att klara gymnasiet, att klara skolan och kanske t.o.m. att klara av livet. Klaragymnasiet har även fått sitt namn från litteraturkritikern och författaren Klara Johansson som kom från Halmstad. Hon var den första kvinnan i Halmstad att ta studentexamen och landets första kvinnliga litteraturkritiker på en dagstidning.Sturegymnasiet
Besöksadress: Engelbrektsgatan 36 i Halmstad


Relaterade länkar

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun