Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som är kreativ, företagsam, social, estetisk och kommunikativ och vill ha en bred utbildning som ger dig möjlighet att läsa vidare. På Kattegattgymnasiet finns teknik och utrustning tillgänglig direkt på skolan.
I samarbete med Högskolan i Halmstad och företaget Cisco kan du redan på gymnasienivå få chansen att ta ett CCNA-certifikat (CISCO Certified Networking Associate), vilket ger dig grundkunskaper inom dator- och nätverkskommunikation.

Från idé och design till konstruktion och färdig produkt

På teknikprogrammet får du arbeta både praktiskt och teoretiskt, med att mäta, rita och utföra beräkningar. Du lär dig hela processen från idé och design i CAD, till konstruktion och färdig produkt. Tillsammans med företag kan du ta fram prototyper att lansera i verkligheten. Andra kontakter med näringslivet, såsom studiebesök, är också viktiga inslag i utbildningen. Undervisningen är ofta projektinriktad och du lär dig hantera och lösa problem samt att se samband mellan teori och tekniska lösningar.

Inför årskurs 2 väljer du en av följande inriktningar:

Design och produktutveckling
Du får kunskap och färdighet i design och produktutveckling. Datorstyrd teknik, design och konstruktion är centralt. Med ämnen som designprocess, design-metodik, CAD, design och konstruktion lär du dig arbeta från idé och design till färdig produkt. Du kommer att ta fram prototyper och färdiga produkter på skolan och i samarbete med företag. Inriktningen Design och produktutveckling ingår i Teknikcollegelänk till annan webbplats.

Informations- och medieteknik
Du får kunskap i informations-, kommunikations- och medieteknik. Några andra ämnen du studerar är datorkommunikation, programmering, digitala media och webbutveckling. Beroende på dina intressen kan du inrikta din utbildning mot nätverksteknik (CISCO) eller lära dig skapa interaktiva hemsidor.

Produktionsteknik
Du får kunskap och färdigheter i produktion och företagande. Du studerar industritekniska processer, mekatronik och produktionskunskap för att lära dig om automation och om hur produktionslinjer styrs. Inriktningen Produktionsteknik ingår i Teknikcollegelänk till annan webbplats.

Samhällsbyggande och miljö
Du får kunskap i arkitektur och samhällsbyggnad ur ett hållbarhetsperspektiv, med inslag av miljö- och energikunskap. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv – tekniskt, ekologiskt, estetiskt, ekonomiskt och socialt.

Teknikvetenskap
Du får kunskaper och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Detta är den givna inriktningen för dig som vill bli civilingenjör.

Vad händer efter gymnasiet?

Programmet är högskoleförberedande vilket ger eleven möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet. Möjliga framtida yrkesroller är bland annat formgivare, ingenjör, arkitekt, forskare och projektledare inom industriverksamhet.

Fjärdeåret
För dig som vill komma fortare ut i arbetslivet finns möjligheten at läsa ett fjärde år på Teknikprogrammet och bli gymnasieingejjör. På Kattegattgymnasiet är utbildningen knuten till  Teknikcollegelänk till annan webbplats och har profilen Innovation och produktion.

Här hittar du programstrukturen för Teknikprogrammet på Kattegattgymnasiet: Länk...PDF


Modeller utskrivna från Teknikprogrammets 3D-skrivare.

Modeller utskrivna från Teknikprogrammets 3D-skrivare.

Kattegattgymnasiet

Rektor,Teknikprogrammet:
Lars-Åke Mattsson
lars-ake.mattsson@halmstad.se
070-200 88 67

Besöksadress:  Skepparegatan 36, Halmstad

Läs mer om Teknikcollege på Kattegattgymnasiet

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun