En utskrift från www.halmstad.se

Individualisering

Leonardo da Vinci, mannen som gav vårt program sitt namn, satte människan i centrum. Vi på Naturvetenskapsprogrammet da Vinci vill sätta just dig i centrum och låta dig skapa den unika mix som ger den absolut bästa utbildningen just för dig.

Den lilla skolans fördelar, den stora skolans möjligheter

Vi är den lilla skolan med stor gemenskap samtidigt som vi finns inne i den stora skolan med ett rikt utbud på individuella kurser, aktiviteter och studentspex. Eftersom vi lärare arbetar mycket tillsammans ser vi till hela din skolgång och anpassar oss efter det.

Välj fritt vad du vill läsa

Vi låter dig själv bestämma över vilka kurser du vill läsa och försöker i största möjliga omfattning hjälpa dig att få läsa just det du vill, oavsett om det handlar om naturvetenskapliga fördjupningar, idrott, estetiska kurser eller främmande språk. Du är experten på vad du behöver och tycker är roligt! I de fall det inte blir för tungt för dig låter vi dig också läsa fler poäng än de 2500 du behöver - kanske har du till exempel läst engelska och matematik snabbare, vilket ger dig massor med tid över för att läsa den där spännande psykologikursen. Vänta nu, snabbare? Ja, precis, snabbare!

Läs i din egen takt

Vi samarbetar med grundskolor så att de som vill ska kunna läsa gymnasiekurser i till exempel matematik redan i nian, och låter dig sedan köra på i ditt eget tempo. Kanske hinner och vill du läsa en högskolekurs i matematik redan på gymnasiet, som flera av våra elever redan gjort?

Du kan också om du vill läsa engelska snabbare. Utöver gymnasiekurserna kan du också ta Cambridge Certificate med hjälp av vår "native speaker" Stephen White.

Naturligtvis kan du också välja att inte läsa snabbare, eftersom det viktigaste inte är hastigheten utan kvalitén och att du lär dig det du vill. Skulle någon kurs vara jobbig för dig försöker vi alltid stödja dig så mycket vi kan och kanske låta dig ta lite extra tid till just det du har svårt för.

Leonardo, den allsidige naturvetaren

Sammanfattningsvis vill vi alltså att du ska få möjligheten att göra precis som Leonardo da Vinci. Du ska få möjlighet att vara konstnär samtidigt som du är uppfinnare och vetenskapsman, allt i enlighet med dina intressen. Din egen nyfikenhet ska få leda dig in i tre spännande gymnasieår!


Kattegattgymnasiet

Rektor, Naturvetenskapsprogrammet da Vinci:
Frank Wedding
frank.wedding@halmstad.se
070-278 76 20

Besöksadress: Skånegatan 59, Halmstad

Sidansvarig: Anna Hammarlund
Sidan uppdaterad: 2015-06-04

http://www.halmstad.se/forskolaskola/gymnasieskola/kattegattgymnasiet/utbildningarvaraprogram/naturvetenskapsprogrammetdavinci/omutbildningen/individualisering.4454.html