Gemenskap och elevdemokrati

Dina klasskompisar på gymnasiet kommer att vara viktiga personer i ditt liv. Du lär dig mycket mer och på en högre nivå när du ingår i en väl fungerade arbetsgrupp där du känner dig trygg, välkommen och blir inspirerad av andra. Skolan ska vara en plats där du kan ha roligt och utvecklas i en öppen atmosfär. Därför arbetar vi på Naturvetenskapsprogrammet da Vinci mycket med gemenskapen i och mellan klasserna.

Våra elever har inflytande över gemensamma aktiviteter genom da Vinci-rådet, där två elever från varje klass tillsammans med vår rektor diskuterar detta och till exempel skolans budget. Detta sker ungefär två gånger per termin, men dyker det upp viktiga frågor däremellan är du alltid välkommen att diskutera med rektor och lärare då också! Naturligtvis har du också inflytande över utbildningen genom diskussioner och utvärderingar tillsammans med dina lärare.

Lärarna sitter tillsammans i ämnesövergripande arbetsrum och där kan du komma och knacka på under skoldagen. Alla lärare ska fylla i det gemensamma schemat för klassen för att visa när du har prov eller inlämningar så att det inte blir för mycket för dig samtidigt. Genom diskussioner kommer vi tillsammans fram till hur vi ska hinna med kurserna på bästa sätt.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-10-20

Dela med andra

Kontakt
Frank Wedding
Rektor
frank.wedding@halmstad.se
070-278 76 20

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun