Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 17.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

Ämnesövergripande projekt

Verkligheten är inte uppdelad i enskilda ämnen som skoldagen ofta är. För att du ska kunna förstå helheten och sammanhangen arbetar vi på Naturvetenskaps-programmet da Vinci ämnesövergripande, vilket ger dig en fördjupad kunskap och förmåga att kommunicera naturvetenskap. Det handlar om att förbereda dig för framtida studier och yrkesliv samtidigt som du får en effektivare (och roligare!) skolgång.

Du har under alla dina tre skolår av oss speciella projektpass där en kombination av ämnen samarbetar inom ramen för olika teman, t.ex. "Ingenjörsprojektet" där matematik, fysik, svenska och engelska samarbetar och "Hållbar Ekonomi-projektet" där biologi, samhällskunskap och svenska ingår.

Syftet med projektet är inte bara att integrera ämnen. Att lära sig arbeta i grupp, vilket är en kompetens i sig, är också mycket viktigt för dina framtida studier och ditt framtida yrkesliv.

Inom projekten arbetar vi också hårt för att knyta samman skolan med resten av verkligheten där det inte bara handlar om att du ska få tillägna dig aktuell och verklighetsanknuten kunskap, utan också om öva sig på att interagera med den verkliga världen utanför skolan. Vi samarbetar med högskolan, samt lokala och regionala företag.

Du får under projekttiden öva dig på och öka kompetenser som du kommer ha stor nytta av i framtiden. Det handlar om att lära sig ett arbetssätt som används mycket på både högskolor och i yrkeslivet, det projektbaserade entreprenöriella arbetssättet. Det handlar också om förmågan att presentera och kommunicera på ett professionellt sätt. Dessutom övar du dig i studieteknik och att själv ta ansvar och utveckla dina egna idéer. Du får mycket stöd i början för att sedan i årskurs tre klara det mesta på egen hand, även om lärarna så klart alltid är med som handledare och bollplank!

Före detta da Vinci-elever har flera gånger berättat om hur vårt sätt att arbeta har gett dem försprång när de kommit till högskolan. Vi får också höra mycket positivt om våra elever när de till exempel gör redovisningar i individuella kurser, genomför LUS:en (en tvådagars ledarskapskurs) eller är i kontakt med högskolan eller näringslivet. Detta är goda betyg på att sättet vi arbetar på fungerar!Kattegattgymnasiet

Rektor, Naturvetenskapsprogrammet da Vinci:
Frank Wedding
frank.wedding@halmstad.se
070-278 76 20

Besöksadress: Skånegatan 59, Halmstad

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun