Kontakta oss
Dela

Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon Öppettider för besökare Besöksadress
035-13 70 00 Måndag-torsdag Rådhuset, Kyrkogatan 5
  Kl. 08.00 - 17.00  
Telefontider   Postadress
Måndag-torsdag Fredag 301 05 Halmstad
Kl. 07.00 - 19.00 Kl. 08.00 - 16.00  
    E-post
Fredag Se kartalänk till annan webbplats direkt@halmstad.se
Kl. 07.00 - 16.00    

El- och energiprogrammet

På El- och energiprogrammet får du lära dig att arbeta med elkopplingar, datorers hårdvara eller styrandet av automatiserade robotar. Programmet har samarbete med Teknik och Kompetenscentrum, vilket ger skolan och eleverna tillgång till den allra nyaste tekniken och utrustningen.


En yrkesutbildning med teori och praktiskt arbete

Huvuddelen av utbildningen utgörs av praktiska inriktade kurser samt av gymnasiegemensamma kurser. Andelen yrkesinriktade kurser har utökats.
El- och energiprogrammet är en yrkesutbildning. Ett antal veckor skall därför bestå av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Samarbetsparter i andra länder kan erbjuda APL-platser, exempelvis branschföretag i Österrike.


Inför årskurs 2 väljer du en av följande profiler:

Automation
Profilen Automation lär dig att kombinera datoranvändning med andra tekniska områden. Du studerar bland annat robotteknik och mät-, styr- och reglerteknik, för att kunna arbeta med automatiserade produktions- och kommunikationssystem.
Efter gymnasiet kan du arbeta som t. ex automationstekniker, processtekniker, industritekniker och mekatroniker.

Dator- och kommunikationsteknik
Profilen Dator- och kommunikationsteori lär dig att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator och kommunikationssystem. Du studerar bland annat nätverksteknik, installationsteknik och dator- och kommunikationsteknik. Efter gymnasiet kan du jobba som nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker

Elteknik
På profilen Elteknik studerar du exempelvis elektroteknik, ellära och installationsteknik. Du lär dig installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm, samt tv- och datanät. Efter gymnasiet kan du arbeta som elektriker inom installation eller distribution, som till exempel hisstekniker och larmtekniker.

Leonardo Da Vinci Transfer of Innovation Project

Kattegattgymnasiet har medverkat i ett projekt vars syfte har varit att översätta ett interaktivt datorprogram till estniska respektive isländska.

Tre kurser från P&L i Hässleholm har översatts och även anpassats till förhållandena i respektive land.

Projektet startade oktober 2008 och avslutades i februari 2011. På grund av den ekonomiska situationen på Island så blev starten försenad med 6 månader.

Det största arbetet har legat på översättarna i Estland och på Island. Kattegattgymnasiet (automation) har använt dessa program i cirka 15 år.  Sven-Bertil Kronkvist och Jan Jönsson har fungerat som bollplank och lärare på våra träffar.

Island har huvudansvaret för redovisningen.

Se även projektets hemsidalänk till annan webbplats.

Kattegattgymnasiet

Rektor, El- och energiprogrammet:
Lars-Åke Mattsson
lars-ake.mattsson@halmstad.se
070-200 88 67

Besöksadress:  Skepparegatan 36, Halmstad

Relaterade länkar
Läs mer om Teknikcollege på Kattegattgymnasiet

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun