Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet ger dig aktuella, verklighetsnära och allmänbildande kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor, med fokus på företagande.


Starta ditt eget företag

Du läser flera gemensamma kurser och andra kurser inom ekonomi och juridik. Genom vårt samarbete med Ung företagsamhet (UF) får du prova på att starta ett företag på riktigt. Den möjligheten uppstår i olika kurser och kan även göras som gymnasiearbete under tredje året.

Inför årskurs 2 väljer du en av följande inriktningar:

Juridik
Juridikinriktningen ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och om hur den påverkas av internationell rätt.
I kurser som filosofi, juridik och psykologi utvecklar du din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ekonomi
Ekonomiinriktningen ger dig färdighet i att starta och driva företag. Du får kunskaper inom företagsekonomiska områden så som företagsekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, matematik, ledarskap och organisation.


Vad händer efter gymnasiet?

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande. Det ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet, inom t.ex. juridik och ekonomi. Möjliga yrken är marknadsförare, jurist, inköpare och redovisningskonsult, men också t.ex. lärare och polis.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-10-20

Dela med andra

Kontakt
Maria Persson
Studie- och yrkesvägledare
maria.a.persson@halmstad.se
072-227 13 19
Relaterade länkar

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun