Fler skolor

Förutom våra utbildningar på Kattegatt-, Sannarps-, och Sturegymnasiet så kan du välja utbildningar som Region Halland erbjuder. Du har också möjlighet att söka utbildningar i hela landet både kommunala och fristående.

Region Halland

På Plönninge- och Munkagårdsgymnasiet kan du läsa Naturbruks- eller Hantverksprogrammet. Du får mer information på på deras hemsidalänk till annan webbplats.

Inom Region Halland finns ett avtal mellan Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm och Varberg. Det innebär att du kan söka alla utbildningar inom dessa kommuner oavsett i vilken av dessa kommun du bor. Du konkurrerar om platserna på samma villkor som eleverna i hemkommunen.

Hela landet

Alla utbildningar i Sverige har  frisök. Det betyder att du kan söka utbildning i en annan kommun än där du bor. Du tas bara in om det finns lediga platser - efter det att kommunens egna ungdomar fått plats. Är du intresserad av att studera i en annan kommun, prata med din studie- och yrkesvägledare.

Fristående skolor

I Halmstad finns förutom de kommunala gymnasieskolorna ett antal fristående gymnasieskolor. Dessa har andra ägare än kommunen.

Här hittar du fristående skolor i Halmstad.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2015-03-27

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun