Furulundsskolan - Möjligheternas skola

På ett år har meritvärdena för avgångsklasserna i åk 9 ökat från 201 p vt 13 till 236 p vt 14. Vi tror att vårt medvetna arbete med att utveckla undervisning och organisation har bidragit till detta. Du kan läsa mer om hur vi arbetar och organiserar oss på länk till vänster.

På Furulundsskolan går ca 515 elever i skolår F-9. Skolan ligger centralt i Halmstad med gångavstånd till centrum, stadsbibliotek och sannarpsområdet med bland annat Arenahallenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Furulundsskolan anpassar vi vår undervisning efter de behov som kontinuerligt förändras. Vi tar utgångspunkt från elevernas livsvärld, intressen och erfarenhet. Vi utvecklar det ämnesövergripande arbetssättet. Språkutveckling her en central roll i all undervisning. Fritids bidrar till elevernas språkutveckling och erbjuder eleverna meningsfulla aktiviteter i en föränderlig ute- och innemiljö. IKT är ett viktigt och naturligt inslag i vår undervisning.

Furulundsskolan är representerad i en film i skolverkets satsning Läslyftet:

Vår ambition är att alla elever ska känna sig trygga och lyckas i skolan!

Skolan har ett bibliotek samt en stor och flexibel multimediasal som rymmer 250 personer. Multimediasalen används flitigt av många olika grupper i kommunen.

Klass 4b vann silver i den landsomfattande bloggtävling i Webbstjärnanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster den 9/5-14!! HURRA!

Bli elev hos oss

Är du nyfiken på vår skola? Läs gärna mer om hur vi arbetar på skolan. Välkommen att kontakta en av rektorerna. Är du intresserad av att börja på vår skola fyller du i blanketten, som finns härlänk till annan webbplats, och skickar in den till Barn- och elevenheten, Box 275, 301 07 Halmstad.

Bilder från Furulundsskolan

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2015-03-26

Dela med andra

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun