Grundskola 6-16 år

I Halmstads kommuns grundskolor ska elevernas lust till lärande stimuleras. Skolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Omsorg, fostran och lärande ska bilda en helhet och skolan ska ta hand om eleven på bästa tänkbara sätt.

I Halmstad finns det 38 grundskolor som erbjuder olika pedagogiska inriktningar och profiler. Av dessa är 34 kommunala grundskolor. Sammanlagt 8850 elever går i kommunal grundskola i Halmstad. Av dessa går 100 elever i särskola.

Fyra av skolorna är fristående. Det innebär att de har en annan huvudman än kommunen. De får ersättning (skolpeng) för sin verksamhet precis som de kommunala skolorna. Därför är det avgiftsfritt att gå i en fristående skola.

Välja förskoleklass

Ska du välja förskoleklass till ditt barn och vill veta mer, hittar du mer information under sidan om förskoleklass. Du kan även kontakta ett av Halmstads skolområden.

Om du vill läsa mer om grundskolan kan du göra det här eller besök gärna Skolverketslänk till annan webbplats eller Skolinspektionenslänk till annan webbplats webbplats.

Verksamheterna regleras av skollagen.länk till annan webbplats

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2014-08-15

Dela med andra

Relaterade länkar
Tjänst för ansökan och information om barnomsorg och gymnasie
Halmstads kommuns Portal035 för elever och lärare

Kontakta Halmstads kommun

Halmstads kommun
Box 153
301 05 Halmstad

Telefon:
035-13 70 00

Organisationsnr: 212000-1215

Följ Halmstads kommun